Οι μαθητές της Λακωνίας συμμετέχουν στην Ημέρα Μουσείων

Δράση της ΕΦΑΛΑΚ στο αρχαιολογικό μουσείο

Παρασκευή, 10 Μάιος 2019 17:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι μαθητές της Λακωνίας συμμετέχουν στην Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή και την ανακήρυξη του έτους 2019 ως έτους προβολής του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, υλοποιώντας σειρά σπονδυλωτών δράσεων, που στόχο έχουν να γνωρίσουν το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης στο μαθητικό και ευρύτερο κοινό και να αναδείξουν την αρχαιολογική και παιδευτική του αξία.

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών ξεναγήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Απρίλιο στο θέατρο και στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης με τίτλο «Γνωρίζω το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης», καθώς και του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης με τίτλο «Πρόσωπα και προσωπεία», με έμφαση στα εκθέματα που σχετίζονται με τα θεατρικά δρώμενα, οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν την εμπειρία τους σε μία έκθεση και να ζωγραφίσουν σχέδια προσωπείων του μουσείου.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο και στον προαύλειο χώρο, την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7:30΄ μμ, θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους μαθητές,  επιλεγέντα και αναρτημένα αποσπάσματα των κειμένων τους.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα