Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Σπαντίδου αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι

Την Κυριακή 23 Ιουνίου

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 11:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Σπαντίδου αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι

Η κωμωδία  «Πλούτος» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί το Κυριακή 23/6 και ώρα 8:00 μμ στο Σπαντίδου αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι Λακωνίας.

Την παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανεβάζει το Θέατρο «ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2019», που οργανώνει το Λακεδαινονίων Πολιτιστικό Κέντρο «Μνημοσύνη» στο Σπαντίδου αμφιθέατρο.

Ο «Πλούτος» είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Αριστοφάνη που ενθουσιάζει το κοινό με την κωμικότητά του και την διαχρονικότητα των μηνυμάτων του.

Η υπόθεση του έργου
Ένας φτωχός πατέρας, ο Χρεμύλος, πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα, πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στο γιο του.

Ο θεός τον συμβουλεύει να βγει από το ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει στον δρόμο να τον πάρει στο σπίτι του. Ο Χρεμύλος έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός. Είναι ο θεός Πλούτος που ο Δίας τύφλωσε γιατί βοηθούσε τους φτωχούς, καλούς και δίκαιους.

Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα βρει το φως του. Ενώ ετοιμάζονται, εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο, η Φτώχεια. Τους προειδοποιεί ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων. Γιατί, τους λέει, αν ο Πλούτος ξαναβρεί το φως του, και μοιράζει χρήματα  παντού, τότε ποιός θα δουλεύει; Όμως ο Χρεμύλος δεν την ακούει, την διώχνει και στη συνέχεια οδηγεί τον Πλούτο στον Ασκληπιό, όπου ξαναβρίσκει το φως του.
 

Ο καλλιτεχνικός δ/ντής της παράστασης Νίκος Παροίκος αναφέρει ότι  η κωμωδία «Πλούτος» γράφτηκε σε μια εποχή που η Αθήνα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση (μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου). Ο λαός υπέφερε από την ανέχεια και την απληστία των κερδοσκόπων. Απηχεί τον πόθο των ανθρώπων για δικαιοσύνη και ευημερία.
 

Tο έργο παρουσιάζεται σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Παροίκου, σκηνικά κοστούμια μάσκες της Άννας Περντρώ και μουσική του Χρήστου Λεοντή.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σπύρος Ξένος, Θανάσης Κυριαζής, Ντενίζ Μπονάνου, Κώστας Σκύλος, Ειρήνη Βουκελάτου και ο χορός των φτωχών.

Έναρξη παράστασης: 8:00 μμ  
Είσοδος ελεύθερη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland