Ανοίγει την «αγκαλιά» της για τα παιδιά και φέτος η Βιβλιοθήκη Σπάρτης!

Θερινές εκδηλώσεις έως 7 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 18:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγει την «αγκαλιά» της για τα παιδιά και φέτος η Βιβλιοθήκη Σπάρτης!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής για ένα ακόμη καλοκαίρι, με προγραμματισμένες δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες. Κι αυτό το καλοκαίρι, η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2019, με θέμα: «Για φαντάσου…» η οποία    αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Παράλληλα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική, που πραγματοποιείται στο Τμήμα Sparti Techlab της Βιβλιοθήκης.
Αναλυτικότερα το διάστημα από τις 15 Ιουλίου 2019 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν:
- βιωματικές δράσεις μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της  Βιβλιοθήκης, που στόχο έχουν να αναπτύξουν και να απελευθερώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης με έναν τρόπο ανάλαφρο, ποιητικό σαν παιχνίδι, που θα κεντρίσει και θα καλλιεργήσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και τον συναισθηματικό τους κόσμο.
- επιπλέον εξερευνήσεις στο χώρο της ρομποτικής

Καθοριστικός είναι ο ρόλος των εμψυχωτών και των εθελοντών αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση καμιάς από τις παραπάνω δράσεις. Ο Σύλλογος των Φίλων της Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Φίλων του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου και το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης  πλαισιώνουν με την προσωπική τους εργασία την όλη προσπάθεια. Όλους αυτούς καθώς και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) από τη θέση αυτή θα πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε.

Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές-εθελοντές αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και στη σελίδα στο Facebook. Επίσης,  το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 θα αναρτηθεί και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος [https://network.nlg.gr/, www.facebook.com/NLGreece].

Σε κάθε πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν 20 παιδιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα  μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται.  Κατ’ εξαίρεση για τα προγράμματα της πρώτης εβδομάδας και συγκεκριμένα από 17-07-2019 έως και 19-07-2019 οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 16-07-2019.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης
- στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 [φαξ 2731089331]
- στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- στο Facebook

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημερομηνία

Εκδήλωση

Ώρα

Για παιδιά ηλικίας…

Τρίτη 16/7/2019

Τα παιδιά παίζουν με τις μάσκες. Με τις Δάφνη Μάρτιν (Ζαφειράκου), υπεύθυνη της πρωτοβουλίας «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη» του Πανεπιστημίου Γέιλ (Yale), τη Γιάννα Κατσουγκράκη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Νάντια Σκιαδά, Εκπαιδευτικό-Εικαστικό.

09:00-11:00

    9-12

Τρίτη 16/7/2019

Ρομποτική. Με τον πληροφορικό Δημήτρη Σαγιάννη.

10:00-12:00

    8-15

Τετάρτη 17/7/2019

Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος! Με την Έλενα Παλούμπα, χημικό-υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας. Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή μαγείας. Ο βιβλιοθηκονόμος σε σπουδαίο μάγο και διευθυντή της σχολής. Τα παιδιά-επισκέπτες σε μαθητευόμενους μάγους. Πείτε τη μαγική λέξη «Αλοχομούρα» για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της και ανακαλύψτε τον πραγματικό, αλλά εξίσου μαγικό, κόσμο!

10:30-12:00

    11-14

Πέμπτη 18/7/2019

Ρομποτική. Με τον πληροφορικό Δημήτρη Σαγιάννη.

10:00-12:00

    8-15

Πέμπτη 18/7/2019

Για φαντάσου… Τη δική σου ιστορία. Με την Κατερίνα Διακουμάκου, θεατρολόγο.
Η ανάγνωση είναι μια διαδικασία μοναχική, το θέατρο είναι μια εξωστρεφής διαδικασία που προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συλλογικότητα: μοιράζομαι με την ομάδα τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά που μου προκαλεί ένα κείμενο/ καλούμαι να φανταστώ από κοινού τον τρόπο με τον οποίο το κείμενο αυτό θα μπορούσε να παρασταθεί.

10:30-12:00

    8-12

Παρασκευή 19/7/2019

Για φαντάσου… Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα. Με την Κατερίνα Διακουμάκου, θεατρολόγο.
Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για καλοκαίρι αλλά ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια.

10:30-12:00

    8-12


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα