Κατέπληξαν Φιλαρμονική και Γλυκερία στο Σαϊνοπούλειο! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εξαιρετικοί και οι Χρ. Γαλιάτσου και Ν. Βορίλας

Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατέπληξαν Φιλαρμονική και Γλυκερία στο Σαϊνοπούλειο! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μια ξεχωριστή βραδιά χάρισαν στο κοινό η σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια Γλυκερία, η Φιλαρμονική Δ. Σπάρτης και οι ταλαντούχοι Σπαρτιάτες τραγουδιστές, Χριστιάνα Γαλιάτσου και Νίκος Βορίλας, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/7) στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 32ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2019.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον χώρο από νωρίς, για να απολαύσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μάριος Τόκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, κ.α..

Η συναυλία, που είχε ελεύθερη είσοδο, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 μμ, με τους καλλιτέχνες να καθηλώνουν το κοινό με τις ερμηνείες τους, ενώ οι 42 μουσικοί της Φιλαρμονικής απέδωσαν εξαιρετικά το κομμάτια, υπό την άψογη καθοδήγηση και διεύθυνση του μαέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης κ. Σαράντου Κανελλάκου.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος  Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, η οποία έκανε και την παρουσίαση, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης ευχαριστεί για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, τα ΜΜΕ της πόλης  και τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.

Εύσημα Βαλιώτη και
η αναγνώριση στη Φιλαρμονική
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης  αναφέρει: «Απολαύσαμε μια ακόμη μοναδική καλοκαιρινή βραδιά τέχνης και ψυχαγωγίας, που μας προσέφερε το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, στα πλαίσια του 32ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνει με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Με την ευκαιρία της σύμπραξης της σπουδαίας ερμηνεύτριας Γλυκερίας με τη Φιλαρμονική Σπάρτης, θα ήθελα να κάνω μια συνοπτική, εύφημο μνεία στη Φιλαρμονική μας και στο διαχρονικό, αδιάλειπτο “παρών” που δίνει, επί 124 χρόνια, στα πολιτιστικά δρώμενα της Σπάρτης.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης ιδρύθηκε το έτος 1895 από το Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο. Πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή της την Πρωτομαγιά του 1896. Από την ίδρυσή της, υπηρέτησαν ως διευθυντές, αξιόλογοι μουσικοί και αρχιμουσικοί, όπως ο Ιταλός Αντώνιο Μπιφέρνο και οι Σπαρτιάτες Αρχιμουσικοί Αλέκος Παναγιωτόπουλος και Μιχαήλ Μαχαίρας.

Από το 1990 ανέλαβε τη διεύθυνσή της ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος, ο οποίος το 1995 ίδρυσε και διευθύνει την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου. Επί των ημερών του, η μπάντα απέκτησε το μεγαλύτερο αριθμό μουσικών, στα 124 χρόνια πορείας της. Σήμερα, 60 μουσικοί εντάσσονται στο δυναμικό της, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων, από παρελάσεις, μέχρι κάθε μορφής εθιμοτυπικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις και τελετές.

Επιπλέον, 40 μικροί μαθητές από τη “ΜΠΑΝΤΙΝΑ”, που ίδρυσε ο μαέστρος το 1997, δίνουν ιδιαίτερο «χρώμα» και πνοή στη Φιλαρμονική.

Όταν η μπάντα μετατρέπεται σε Φιλαρμονική Ορχήστρα, ανταποκρίνεται σ’ όλα τα είδη ελληνικής και ξένης μουσικής, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, από κλασική μουσική, μουσικά θέματα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, μέχρι jazz, Latin, Rok, αλλά και έντεχνο λαϊκό. Με τα αφιερώματά της, σε καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες να μας “ταξιδεύουν” σε αγαπημένες μελωδίες. Έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Κορίνθου, σε πανελλήνια Φεστιβάλ αλλά και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, αναλαμβάνει τη μουσική αγωγή παιδιών και ενηλίκων, προσφέροντας δωρεάν εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων και θεωρίας της μουσικής.

Η Δημοτική Φιλαρμονική με την αξιόλογη παρουσία της, τις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις της, και τον επαγγελματισμό των μελών της, συνιστά έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, που επιτελεί σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας μας, αναγνωρίζοντας την παιδευτική αξία και λειτουργία της, και πιστεύοντας ότι αποτελεί το μακροβιότερο πολιτιστικό πρεσβευτή της πόλης μας, και είναι ένα νευραλγικό κύτταρο πολιτισμού και παιδείας υποστηρίξαμε σταθερά το έργο της Φιλαρμονικής, στοχεύοντας μέσα από ενέργειες στην ποιοτική αναβάθμισή της, αλλά και την προβολή και την προώθησή της σε εγχώριο, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά, τον αρχιμουσικό Σαράντο Κανελλάκο και όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής, τους μεγάλους και μικρούς μουσικούς, για την αφοσίωσή τους στη τέχνη, που είναι εμφανής και ξεχωριστή. Οι προσπάθειές τους είναι αξιέπαινες όχι μόνο γιατί αναγνωρίζονται αλλά γιατί ταυτόχρονα γίνονται το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.

Με την ευχή στο μέλλον να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος να υπηρετούν τον Πολιτισμό, είμαι σίγουρος πως πέρα από νέες και σπουδαίες διακρίσεις για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης, ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος μέσα από τη δημιουργική τους έκφραση!»

Δείτε ένα απόσπασμα από την ερμηνεία της Γλυκερίας

Φωτο: Ηλίας Περγαντής (ΛΕΦΩΣ)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα