«Για φαντάσου…»: Συνεχίζονται οι δράσεις για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 18:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Για φαντάσου…»: Συνεχίζονται οι δράσεις για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συνεχίζει τις προγραμματισμένες δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής, συμμετέχοντας στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2019. Θέμα των δράσεων είναι «Για φαντάσου…», που αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Παράλληλα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική, που πραγματοποιείται στο Τμήμα Sparti Techlab της Βιβλιοθήκης.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου. Σε κάθε πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν 20 παιδιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα

Τρίτη 6/8
- 10:00-12:00: Ρομποτική. Με τον πληροφορικό Δημήτρη Σαγιάννη. Για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών.
- 11:30- 13:30: «Giraffescan’tdance». Η Γκλίνις Μορφογένη θα αφηγηθεί παραμύθι στα αγγλικά και τα παιδιά θα δημιουργήσουν, θα παίξουν, θα χορέψουν. Για παιδιά ηλικίας     6-12 ετών.

Τετάρτη 7/8
10:30-12:00: «Για φαντάσου… Φύσα-φύσα το φεγγάρι». Με τις Σοφία Κουράκου, Μαργαρίτα Λαφογιαννη, Γεωργία Σούπου και Μιράντα Νέστορα, παιδαγωγούς.
Το φεγγάρι, αιώνιο σύμβολο στους μύθους, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, την ποίηση και την πεζογραφία, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική. Το φεγγάρι, που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής. Το φεγγάρι, που εμφανίζεται, χάνεται, μεταμορφώνεται, μιλάει, γελάει και κλαίει στα παραμύθια και σε πολλά βιβλία για παιδιά. Ένα ταξίδι στο φεγγάρι μέσα από παραμύθια της προφορικής παράδοσης και τη λογοτεχνία. Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.

Πέμπτη 8/8
10:30-12:00: «Προστασία από τον ήλιο και τον καύσωνα» Με τον Ηλία Βασιλάκο, Επισκέπτη Υγείας στο ΤΟΜΥ Σπάρτης.     Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Παρασκευή 9/8
10:30-12:00: «Για φαντάσου… ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα του Περικλή». Με την Αλεξάνδρα Λαμπράκη, δασκάλα.
Σε λένε Ασπασία, τη γάτα σου τη λένε κι εκείνη Ασπασία, κι έχεις μια φίλη κουκουβάγια, τη Γλαύκα. Παίρνετε μέρος στις γιορτές της πόλης, επισκέπτεστε τα μνημεία της πόλης, βλέπετε μια παράσταση στο θέατρο, πάτε στην Εκκλησία του Δήμου. Ξεφύλλισε τα βιβλία, μάζεψε το υλικό σου, κουβέντιασε με τους φίλους σου και πέσε με τα μούτρα στις δραστηριότητες. Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση nikiforos.edu.gr και στο τηλέφωνο 27310 26853.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα