«Οιδίπους Τύραννος» στο Σαϊνοπούλειο

Σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη

Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019 17:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Οιδίπους Τύραννος» στο Σαϊνοπούλειο

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία θα  έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, την Τρίτη 20 Αυγούστου (9:00 μμ) στο Σαινοπούλειο αμφιθέατρο.

 Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

Άρτιο, στερεό και πολυπαραγωγικό το ανέβασμα της τέλειας σοφόκλειας τραγωδίας με μια ερμηνεία παρακαταθήκη από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο «Οιδίπους Τύραννος», το τελειότερο από άποψη δομής έργο του αρχαιοελληνικού δράματος, μάς δείχνει πράγματι τη ραγδαία πτώση ενός ανθρώπου που του έχει επιφυλαχθεί μια τρομερή μοίρα.

Τιμές εισιτηρίων 
Προπώληση: 17€ και μειωμένο: 12€
Ταμείο: 20€ & μειωμένο: 15€

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:
- Γραφεία Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος  (Κων. Παλαιολόγου 86, Σπάρτη)
- Φωτογραφικός οίκος Γεωργιάδη (Λυκούργου 136, Σπάρτη)
- μέσω του www.viva.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα