Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Μυστρά

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2019 13:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Μυστρά

Η παραδοσιακή  εμποροπανήγυρη του Μυστρά θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης, όπου κάθε χρόνο έμποροι και μικροπωλητές απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται και πωλούν τα εμπορεύματά τους, θα γίνει την Τρίτη 27 Αυγούστου, ενώ η αυλαία θα πέσει τη νύχτα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου.

Ανεπίσημα, πάντως, η προσέλευση του κοινού στο πανηγύρι του Μυστρά γίνεται μία έως δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη, όπως συνηθίζεται και τα περασμένα χρόνια.

Η εμποροπανήγυρη Μυστρά δεν αποτελεί μόνο ένα εμπορικό γεγονός σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και σημείο αναφοράς γενεών και της εμπορικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου. Εδώ και 400 χρόνια πραγματοποιείται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, κάτω από τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η σύγχρονη ιστορία της εμποροπανήγυρης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όπου λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρη και πραγματοποιείται εις μνήμην του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα