Γνώρισαν τον Μυστρά περιηγούμενοι στις γειτονιές του (ΦΩΤΟ)

Μια πρωτοβουλία της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 16:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γνώρισαν τον Μυστρά περιηγούμενοι στις γειτονιές του (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του κύκλου «Περπατώντας γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου», η Πνευματική Εστία Σπάρτης οργάνωσε περίπατο στο κέντρο του (νέου) Μυστρά την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Ξεναγός των 60 περιπατητών ήταν ο αρχιτέκτονας και μέλος της ΠΕΣ κ. Γιώργος Γιαξόγλου.

Με αφετηρία το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής», ανηφόρισαν προς την πλατεία του Μυστρά και περιπλανήθηκαν μέσα στα σοκάκια του χωριού, μαθαίνοντας για την ιστορία των μνημείων και των κτηρίων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πλάτανο της πλατείας, ο οποίος φυτεύτηκε γύρω στο 1840.

Στο τέλος του περιπάτου, ο κ. Γιαξόγλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, ότι η ο περιήγηση θα συνεχιστεί με ακόμα δύο εξορμήσεις σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο ένας θα γίνει στη νότια γειτονιά (στην Τριστέλα) και ο άλλος στο βορινό τμήμα του οικισμού (στη γειτονιά Χελιδόνι).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα