Τεχνολογικές αναζητήσεις στο εργαστήρι της Βαμβακούς (ΦΩΤΟ)

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 15/11

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 16:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τεχνολογικές αναζητήσεις στο εργαστήρι της Βαμβακούς (ΦΩΤΟ)

Το τεχνολογικό εργαστήρι V.Lab της Βαμβακούς μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις νέες τεχνολογίες μέσα από δωρεάν προγράμματα STEAM.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο STEAM στη Βαμβακού Λακωνίας που λειτουργεί από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). To σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο λειτουργεί στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του σχολείου της Βαμβακούς, που εξoπλίστηκε πλήρως με τελευταίας τεχνολογίας 3D εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, συστήματα τηλεδιασκέψεων, iPads, laptops/desktops, πλακέτες προγραμματισμού Arduino, Bee-bots, Dash & Dots και Lego EV3 robots. Το V.Lab δέχθηκε τους πρώτους μαθητές στις 19 Οκτωβρίου  και λειτούργησε, αρχικά πιλοτικά, προσφέροντας μια σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων, ως γνωριμία με τα αντικείμενα της ρομποτικής, των μαθηματικών με τη χρήση Η/Υ, της 3D σχεδίασης και εκτύπωσης και του προγραμματισμού.

Δωρεάν οι πρώτοι τρείς μήνες
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων και να εγγραφούν σε ένα ή περισσότερα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα STEAM και νέων τεχνολογιών που θα προσφέρονται κάθε Σαββατοκύριακο στο V.Lab. Τα μαθήματα ξεκινούν Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Νοεμβρίου και για τους πρώτους τρεις μήνες επίσημης λειτουργίας του τεχνολογικού κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους, ως γνωριμία με τα νέα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες.

Δρομολόγια του ΚΤΕΛ
Για τη διευκόλυνση μικρών και μεγάλων, κάθε Σάββατο και Κυριακή για το προσεχές διάστημα, η Vamvakou Revival σας καλεί να επιβιβαστείτε σε ένα από τα ειδικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας προς και από τη Βαμβακού και να επισκεφθείτε το χωριό.

Τα δύο νέα επιδοτούμενα δρομολόγια εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Aπό τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού
Σάββατο στις 14:00 και την Κυριακή στις 10:00
Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης
Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη
Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 17:00
Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)
Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων του V.Lab συνεχίζονται…

Όσοι γονείς επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους σε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική εγγραφή έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 2731-0-76233.

Οι προσφερόμενοι κύκλοι μαθημάτων του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα STEAM είναι:

Πρόγραμμα

Τεχνολογικό εργαλείο

Για παιδιά

Ρομποτική

Robot for Kids

Bee-bot, Scratch Jr

5 -7 ετών

Robot for Kids

Dash & Dot

7-9 ετών

Robotics σε συνεργασία με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas

EV3 Robots

9 -14 ετών

3D σχεδίαση & εκτύπωση

3D Σχεδίαση & Εκτύπωση

Solidworks

Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού

3D Σχεδίαση & Εκτύπωση

Solidworks

Γυμνασίου

Arduino & Microelectronics

Πλατφόρμα Arduino Uno & Arduino IDE

Γυμνασίου

Arduino & Microelectronics

Πλατφόρμα Arduino Uno & Arduino IDE

Λυκείου

Μαθηματικά, Γρίφοι & Λογική

e-Maths

Osmo

Β’-Δ’ Δημοτικού

e-Maths

Geogebra

Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού

e-Maths

Geogebra

Γυμνασίου

Γρίφοι & Λογική

 

Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού

Γρίφοι & Λογική

 

Γυμνασίου


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά εδώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών