Ομιλίες και συμπόσιο του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Από 20 έως 22/12

Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 18:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομιλίες και συμπόσιο του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Τη Σπάρτη επισκέπτεται για μία ακόμα φορά ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών κ. Απόστολος Λ. Πιερρής, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η Σπάρτη και ο Ελληνικός Χώρος τον 8ο π.Χ. Αιώνα:  Ολυμπία, Φείδων ο Αργείος, ο Ληλάντιος Αγών, Α’ Μεσσηνιακός Πόλεμος. Οι Βασιλείς στην Σπάρτη Θεόπομπος και Πολύδωρος και Προβλήματα του Συστήματος: Νέοι Κλήροι, οι Παρθενίες, Πολιτικές Εξελίξεις. Α’ Τροποποίηση της Μεγάλης Ρήτρας». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/12 και ώρα 8:30΄ μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου Σπάρτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά την ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

Εξάλλου, το Σάββατο (21/12) και ώρα 9:30΄ μμ ο Απ. Πιερρής προγραμματίζει συμπόσιο με θέματα συζήτησης: α) τα Δημητριακά Αλώα, β) τα κατ’  αγρούς Διονύσια στην Αττική, γ) τα Saturnalia της Ρώμης, δ) γιορτές αυτής της εποχής του χρόνου. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει καλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Πιερρή, ενώ συνεννόηση για τον τόπο διεξαγωγής του συμποσίου θα γίνει στη συνάντηση της Παρασκευής.

Τέλος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών διοργανώνει ειδική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα την Κυριακή 22/12 και ώρα 8:30΄ μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου Σπάρτης. Τίτλος της ομιλίας θα είναι «Ο Γεννώμενος Παις. Χρόνος.  Αιωνιότητα και η Αγωνία της Ψυχής σε μια Εποχή Μεταβολών». Και σε αυτή την εκδήλωση η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά την ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti