«Όμοιος της Μάνης» ο πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης (ΦΩΤΟ)

Ανακήρυξη του Χρήστου Σπύρου σε επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 13:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όμοιος της Μάνης» ο πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης (ΦΩΤΟ)

Οι «Όμοιοι της Μάνης» αναγνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική δράση του κ. Χρήστου Σπύρου στην εμπέδωση της Ελληνο-Αμερικανικής φιλίας, τη μεγάλη πολιτική του πορεία στις ΗΠΑ, αλλά και την αγάπη του για τη Μάνη ανακήρυξαν αυτόν σε «επίτιμο μέλος» με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη, της βουλευτή Επικρατείας και πρώην υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου και του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.  

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης», καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στη λαμπρή πολιτική πορεία του κ. Σπύρου στις ΗΠΑ, αλλά και τη σύζυγο του τιμωμένου κ. Μαρία Ραμμέα από τη Λαγκάδα Δήμου Δυτικής Μάνης, τις κόρες τους και τα εγγόνια τους. Στον κ. Σπύρου αποδόθηκαν οι καθιερωμένες  τιμές, δηλαδή ο πάπυρος της «ανακήρυξης σε επίτιμο μέλος» και «αναμνηστική πλακέτα» από το Διοικητικό Συμβούλιο των «Ομοίων της Μάνης».

Φανερά συγκινημένος, ο Χρ. Σπύρου αποδέχτηκε την τιμή και υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός των σκοπών και του έργου του Ινστιτούτου, ιδιαίτερα εκείνου που αφορά στα νέα παιδιά, προσφέροντας μάλιστα ως δώρο τη δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις για τη λήψη διπλώματος επάρκειας σε επίπεδο Lower, Intermediary & Proficiency του Michigan, για τρία νέα παιδιά από τη Μάνη, με διαδικασία που θα προταθεί από το ΔΣ των «Ομοίων της Μάνης».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση την Πέμπτη 23/1, ενώ στη δεξίωση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας του Ινστιτούτου παρουσία των μελών του ΔΣ, όπως ο αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος, η γεν. γραμματέας κ. Κατερίνα Κουσουρή, ο ταμίας κ. Επαμεινώνδας Ατσαβές και τα μέλη κκ  Σταύρος Λεκκάκος, κ. Δρακούλης Φουντουκάκος και Μιχαήλ Ισμαηλάκου, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Ινστιτούτου.

Το φλουρί για το 2020 έτυχε η Μ. Καλκανάκου, ενώ κληρώθηκαν και δώρα, όπως τρείς διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο «Belle Helene», προσφορά του Χρ. Μουρκάκου, που κέρδισε η Αλκ. Καπελούζου, καθώς κι ένας πίνακας ζωγραφικής του Λεωνίδα Μιχαλάκου που κέρδισε ο Σταύρος Κασσιδιάρης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών