Επίσκεψη των προσφύγων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 11:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη των προσφύγων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, των οικογενειών των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Sparta Inn».

Τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης και του Ερυθρού Σταυρού, συνόδευσαν με ασφάλεια τους συμμετέχοντες από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας τους ως το μουσείο. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς παρείχε δωρεάν την είσοδό τους στο μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματά του από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Γιαξόγλου. Μετά το πέρας της ξενάγησης δόθηκε σε κάθε οικογένεια,  σαν δώρο, ένα αναμνηστικό μπουκάλι με ελαιόλαδο, ευγενική προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λακωνίας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές εμπειρίες των προσφύγων από την παραγωγή και τη χρήση της ελιάς στις χώρες προέλευσής τους, ενώ διαφάνηκε και η εκτίμησή τους για την ποιότητα των προϊόντων μας.

«Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της εξοικείωσης των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην Σπάρτη, με την πόλη και συγκεκριμένα με τη βασική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής, την ελιά και το ελαιόλαδο. Η προσπάθεια αυτή είχε σαν στόχο την μεταλαμπάδευση στους πρόσφυγες, της αξίας του δέντρου της ελιάς στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και εν γένει στην ιδιοσυγκρασία των Σπαρτιατών και των Λακώνων καθ' όλη τη μακραίωνη παρουσία του στη λακωνική γη», σημειώνει το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Παρακολουθήστε δήλωση της προέδρου του Ινστιτούτου Σπάρτης Αν. Κανελλοπούλου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti