Η Εθνική Λυρική Σκηνή πάει Βαμβακού

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 10:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή πάει Βαμβακού

Με τη συνδρομή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Vamvakou Revival, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους, με το βλέμμα στραμμένο στη μουσική και τη δημιουργία μιας μικρής «κυψέλης» πολιτισμού στη Βαμβακού.

Μια ομάδα νέων μουσικών, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ζει από τον Ιανουάριο στη Βαμβακού. Μέχρι το Μάιο του 2020 τρία από τα έξι μέλη του μουσικού σχήματος «Όρος ensemble» θα μας συντροφεύουν σε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό ταξίδι.

Το μουσικό σχήμα θα ζήσει στη Βαμβακού, με στόχο τη μελέτη, τη δημιουργία και την παρουσίαση μουσικής. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προσέλκυση κι άλλων μουσικών ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με την κοινότητα. Έτσι μια σειρά από συναυλίες αλλά και άλλες δράσεις, ετοιμάζονται τους επόμενους μήνες.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο σχολείο της Βαμβακούς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα από τα μέλη του μουσικού σχήματος, τον Κωνσταντίνο Ζιγκερίδη, ο οποίος μέσα από τους ήχους του κλασικού ακορντεόν και του μπαντονεόν, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το μπαρόκ ως το tango και τη σύγχρονη μουσική. Το ακορντεόν συστήνεται ξανά με ήχους με τους οποίους σπάνια έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε. Η μουσική μπαρόκ συνομιλεί με τη σύγχρονη Ελλάδα. Παιδικοί σκοποί από τις ρώσικες στέπες ταξιδεύουν και φτάνουν μέχρι τα tangos παιγμένα με το υιοθετημένο από τους αργεντινούς bandoneon.

Βαμβακού λοιπόν και αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα