Με ομιλία του Μητροπολίτη Ευστάθιου οι επετειακές εκδηλώσεις του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 14:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με ομιλία του Μητροπολίτη Ευστάθιου οι επετειακές εκδηλώσεις του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Με αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου του Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη, η ομιλία του σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου με θέμα «11 συναπτά έτη Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως». Η συγκεκριμένη ομιλία σηματοδότησε την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννη Πετρόπουλου και τις ευχαριστίες προς τον σεβασμιώτατο, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχία της. Ακολούθησε ένα σύντομο βιογραφικό του Ιεράρχη από τον γραμματέα του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Μητράκο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος. Η ομιλία ήταν μια εκ βαθέων εξομολόγηση του ποιμενάρχη, ο οποίος υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας επί 11 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, σφυρηλατώντας άρρηκτους δεσμούς αγάπης με τη Γορτυνία και τους κατοίκους της. Με απλότητα, αμεσότητα και ανθρώπινη ζεστασιά, διανθισμένη με πηγαίο χιούμορ, ο Μητροπολίτης αφηγήθηκε διάφορα περιστατικά από τις επισκέψεις του στα μικρά, αλλά και τα μεγάλα χωριά της γορτυνιακής γης, αφήνοντας πολλές στιγμές να φανεί η συγκίνησή του για τα ψυχικά οφέλη που αποκόμισε κατά την παραμονή του εκεί.   

Η εκδήλωση έκλεισε με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων που έψαλαν όλοι μαζί τη φήμη του Μητροπολίτη Ευσταθίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών