Σύμπλευση για τη χάραξη πολιτιστικής πολιτικής στον Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Οι προτάσεις στην 1η συνάντηση συλλογικών φορέων της περιοχής - Για την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων στον Πολιτισμό και Αθλητισμό

Σάββατο, 29 Φεβρουάριος 2020 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύμπλευση για τη χάραξη πολιτιστικής πολιτικής στον Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή 63 εκπρόσωπων από συλλογικούς φορείς του Δήμου Σπάρτης διεξήχθησαν οι εργασίες της «1ης Συνάντησης των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Σπάρτης», την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Αναστασία Κανελλοπούλου ανέλυσε έναν νέο τρόπο συνεργασίας και αποδοτικής οργάνωσης των συλλογικών φορέων και της δράσης τους στα νέα δεδομένα που σηματοδοτεί η εποχή των νέων τεχνολογιών και της παγκοσμιοποίησης, ενώ δυο από τα μέλη του Ινστιτούτου, παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τις δυνατότητες που δίνονται στους φορείς και στην κοινωνία των πολιτών μέσω πληθώρας ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών και προγραμμάτων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκφράστηκαν οι ανησυχίες των φορέων για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που καλούνται να υπερβούν σε καθημερινή βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε συλλογική ανασκόπηση για τα πολιτιστικά πεπραγμένα στον Δ. Σπάρτης και αξιολόγηση της ωφελιμότητας και της βιωσιμότητας αυτών.

Συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα διαμόρφωσης πρότασης πολιτιστικής πολιτικής στον Δήμο Σπάρτης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των δημιουργικών δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού στον τόπο.

Οι φορείς τοποθετήθηκαν θετικά επί της αρχής σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων και του σχεδιασμού κοινών δράσεων με στόχο την ανταλλαγή και την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία πολιτιστικών προϊόντων με τοπικό χαρακτήρα και εξωστρεφή δυναμική.

Τέλος, συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης των συναντήσεων των φορέων σε ένα κοινά ορισμένο πλαίσιο και όραμα.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης δεσμεύθηκε για την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της επόμενης συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνδιοργάνωσης μιας κοινής εκδήλωσης για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, θέμα για το οποίο θα γίνει ειδική συνάντηση των ενδιαφερομένων τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, πολλοί ήταν οι φορείς που δήλωσαν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για σύναψη συνεργειών με τους άλλους συλλογικούς φορείς του Δήμου Σπάρτης, αλλά και να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για την δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης στον Δήμο Σπάρτης, καθώς και να συμβάλλουν με τα μέλη τους στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την δημιουργία των δυο αγαλμάτων-οροσήμων της Σπάρτης, δηλαδή του αγάλματος της Σπαρτιάτισσας μάνας (Ή ταν ή επί τας) και του Σπαρτιάτη πολεμιστή (Μολών Λαβέ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα