Επιχείρηση Πολιτισμός: Από 15/7 και υπό προϋποθέσεις οι εκδηλώσεις

Οι ημερομηνίες και τα επιδόματα

Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 15:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχείρηση Πολιτισμός: Από 15/7 και υπό προϋποθέσεις οι εκδηλώσεις

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη του Πολιτισμού ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Ο στόχος μας είναι να κρατηθεί ο Πολιτισμός ενεργός», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020».

Τι ανοίγει και πότε
Όπως ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στις 18 Μαΐου επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, αρχίζουν οι πρόβες και τα γυρίσματα. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και στις 15 Ιουνίου θα υποδεχθούν το κοινό τα μουσεία. Στις 15 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρώμενα σε ανοικτούς χώρους (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.).

Η υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται από τις 15 Ιουλίου οι παραστάσεις και οι συναυλίες σε ανοικτούς χώρους.

Ειδικότερα:
- Τα άτομα με μη ιατρική μάσκα που μπορούν να βρίσκονται στην σκηνή θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
- Το όριο πληρότητας θα είναι 40% ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.
- Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων.
- Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό θα πρέπει να είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.
- Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού για το κοινό.
- Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής.

Τα μέτρα στήριξης για
τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό
Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού που η σύμβασή τους έληξε πρόωρα από 15/02/2020 έως 29/02/2020 και αυτοί καθίστανται δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ μετά από δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ. Επίσης, στα νέα άμεσα μέτρα στήριξης εντάσσονται όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/03/2020 έως 20/04/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας. Θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15/05/2020 μετά από δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Όσοι από 01/06/2019 έως 01/03/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα το μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά το διάστημα αυτό θα πάρουν τα 800 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα