Η συγγραφέας Πέρσα Κουμουτσή συνομιλεί με φίλους του βιβλίου στο Γεράκι

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 08:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η συγγραφέας Πέρσα Κουμουτσή συνομιλεί με φίλους του βιβλίου στο Γεράκι

Ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με τη συγγραφέα Πέρσα Κουμουτσή για το βιβλίο της «Η Επιστροφή» διοργανώνουν η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Γερακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεροθρών.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα στις 8.30΄ μ.μ., οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την διεθνούς φήμης Ελληνοαιγύπτια συγγραφέα.
Η εκδήλωση  είναι ελεύθερη  για το κοινό, και θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά, λόγω των απαραίτητων  μέτρων και όρων προφύλαξης, στον ανοιχτό  χώρο της πλατείας Επάνω Βρύσης στο Γεράκι, με φόντο  το φωτισμένο Κάστρο.
Το μυθιστόρημα με τίτλο «Η Επιστροφή» πραγματεύεται την ιστορία μιας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη και τις σχέσεις μεταξύ τους, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στο δραματικό πλαίσιο της εποχής πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου  Πολέμου.

Ποια είναι η Πέρσα Κουμουτσή
Γεννήθηκε στο Κάιρο Αιγύπτου και ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αιγυπτιακού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Από το 1993 ασχολείται επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά. Έχει μεταφράσει πολλά αγγλόφωνα έργα, ενώ έχει μεταφράσει και το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Αιγύπτιου νομπελίστα λογοτέχνη Ναγκιπ Μαχφούζ.
Το 2001 τιμήθηκε για το σύνολο των μεταφράσεων της με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ το αιγυπτιακό κράτος την έχει βραβεύσει για τη συνεισφορά της στα γράμματα. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει οκτώ μυθιστορήματα, τα περισσότερα έχουν κύριο άξονα τον διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος