Μαθήματα Τέχνης στην Μάνη για μικρούς και μεγάλους

από τους «Όμοιους της Μάνης»

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 12:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθήματα Τέχνης στην Μάνη για μικρούς και μεγάλους

Στο πλαίσιο της δράσης με θέμα: «Συμμαχία απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό στη βάση της εθνικής και πολιτισμικής διαφορετικότητας με εργαλεία την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την άθληση» για το 2020, το Ινστιτούτο των Ομοίων Μάνης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά μαθήματα τέχνης στην Μάνη. 

Η περσινή επιτυχία της δράσης «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στην Μάνη» και το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με κάτι διαφορετικό και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ήταν ισχυρό κίνητρο ώστε το Δ.Σ. του Ινστιτούτου να επαναλάβει τα μαθήματα. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για δεύτερη χρονιά στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του, να φέρει την τέχνη πιο κοντά στον άνθρωπο και τον άνθρωπο πιο κοντά στην τέχνη στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Συμπαραστάτες της προσπάθειας μας ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αλλά και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλομοχωριτών «Η Αγία Τριάς». 

Τα μαθήματα φέτος θα είναι δωρεάν και ανοικτά για όλες τις ηλικίες και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν ειδικές γνώσεις. Περιλαμβάνουν γνωριμία με τις τέχνες της ζωγραφικής και της μαρμαρογλυπτικής και πολύ πρακτική εξάσκηση.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:
- Κότρωνας, Οικία Λ. Μιχαλάκου | 3-8 Αυγούστου: Μαρμαρογλυπτική από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
- Φλαμοχώρι, Πολιτιστικό Κέντρο | 3-8 Αυγούστου: Ζωγραφική από την Χρύσα Βέργη
- Κότρωνας, Οικία Λ. Μιχαλάκου | 10-14 Αυγούστου: Μαρμαρογλυπτική από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
-Φλαμοχώρι, Πολιτιστικό Κέντρο | 10-14 Αυγούστου: Ζωγραφική από την Renata Menis

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις στο e-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Να σημειωθεί, πως οι καλλιτέχνες που θα παραδώσουν τα μαθήματα και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, το κάνουν αφιλοκερδώς και με πολύ αγάπη για τη Μάνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος