Επένδυσαν στην Τέχνη οι «Όμοιοι» στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Ποιοτικά δρώμενα και φέτος το καλοκαίρι

Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2020 15:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επένδυσαν στην Τέχνη οι «Όμοιοι» στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της δράσης του Ινστιτούτου των «Ομοίων της Μάνης» με θέμα «Συμμαχία απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό στη βάση της εθνικής και πολιτισμικής διαφορετικότητας με εργαλεία την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την άθληση» για το 2020, το Ινστιτούτο διοργάνωσε μαθήματα τέχνης στη Μάνη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς και τη «Συνάντηση Εικαστικών» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Τα δρώμενα υλοποιήθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού.

Η επιτυχία της περσινής δράσης «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη» και το ενδιαφέρον, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με κάτι διαφορετικό και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο της θερινής περιόδου, ήταν ισχυρό κίνητρο για το Ινστιτούτο, ώστε να επαναλάβει τα μαθήματα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού στάθηκε για δεύτερη χρονιά αρωγός στην προσπάθεια του Ινστιτούτου να φέρει την Τέχνη πιο κοντά στον άνθρωπο και τον άνθρωπο πιο κοντά στην Τέχνη στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης κι έθεσε τις δράσεις των «Ομοίων» υπό την αιγίδα του. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους ήταν και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Κότρωνα και Φλαμοχωρίου, αλλά και ο Εκπολιτισικός Σύλλογος Φλομοχωριτών «Η Αγία Τριάς».

Τα μαθήματα της μαρμαρογλυπτικής σε μικρούς και μεγάλους, παρέδωσε ο αντιπρόεδρος των «Ομοίων  της Μάνης» κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος, ενώ τα μαθήματα ζωγραφικής πραγματοποιήθηκαν από τις κκ Χρύσα Βέργη και Ρενάτα Μένις.

Παράλληλα, με πολύ μεράκι για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης στον Κότρωνα στήθηκε, με την επιμέλεια του κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου, μια έκθεση με μοναδικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών πολύ εκ των οποίων πρώτη φορά έδειξαν έργα τους στην περιοχή.

Στη «Συνάντηση Εικαστικών», που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 28 Αυγούστου, συμμετείχαν εικαστικοί διαφορετικοί μεταξύ τους, σε τεχνοτροπία και αντίληψη, αλλά με κοινό μονοπάτι την Τέχνη και την αγάπη για τη Μάνη.

Το Ινστιτούτο, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους: Χρύσα Βέργη, Γιάννη Γεωργαρίου, Πέτρο Γεωργαρίου, Ηλία Κάσση, Μιχάλη Κάσση, Ρενάτα Μένις, Εύα Mελά, Λεωνίδα Μιχαλάκο, Σμαράγδα Σκούρτα, Βασίλη Τάγκαλο και την οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη Δημητρέα για την ευγενική παραχώρηση των έργων τους.

Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως αυτή της Μάνης, η βασική ανάγκη άμεσης και έμμεσης επαφής με τις τέχνες και τον πολιτισμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και σκοπός του Ινστιτούτου είναι, μέσω των δράσεων και των εκδηλώσεων του, να μειώσει τις αποστάσεις και να ανοίξει νέους ορίζοντες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος