5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Παυλοπέτρια» στην Ελαφόνησο

Από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2020 17:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Παυλοπέτρια» στην Ελαφόνησο

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τον διακριτικό τίτλο «Παυλοπέτρια», διοργανώνεται φέτος αλλιώς, τόσο όσον αφορά στις ημερομηνίες, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής του. Το δρώμενο, που έχει καταστεί θεσμός για το πανέμορφο νησί της Λακωνίας, θα λάβει χώρα κατά το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Δ. Ελαφονήσου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σε μία ιδιαίτερα “στενάχωρη” χρονιά, λόγω του covid-19, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελαφονήσου κλήθηκε να πάρει συντονισμένες και ορθές αποφάσεις, εκλήθη να συνταυτίσει τα “θέλω” του τόπου του με τα “πρέπει” της Πολιτείας, να ισορροπήσει τον αυθορμητισμό του Ελαφονησιώτη με την αυτοπειθαρχία του, να αρνηθεί την λιποτακτική αποχή από κάθε είδους δημόσια εκδήλωση και να την αντικαταστήσει με ενεργή συμμετοχή και πρωτοβουλία, πάντα με γνώμονα την Ασφάλεια και την Προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Το αποτέλεσμα αυτών των ζυμώσεων, των προβληματισμών και των αναζητήσεων ήταν το ΔΣ Ελαφονήσου να αποφανθεί, κατά πλειοψηφία και συνείδηση, να ανοίξει και φέτος η αυλαία των «Παυλοπετρίων» σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην ενδοχώρα του Δήμου Ελαφονήσου, τηρουμένων απαρεγκλίτως όλων των προβλεπόμενων ενεργειών και υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως έχει διαμορφωθεί και ισχύει για τις υπαίθριες εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως επισημαίνει ο Δ. Ελαφονήσου, «σύμμαχοι, και κατά την φετινή διοργάνωση, είναι το πάθος και το μεράκι για την ελληνική λαογραφία, για τους παραδοσιακούς χορούς, για την πολιτιστική κληρονομιά που λάβαμε απλόχερα από τους προγόνους μας, για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου που κείτεται αιώνες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και μας “θυμίζει”, με την υπεραιωνόβια παρουσία του, ότι ο Πολιτισμός ενώνει και δεν στοιχειώνει, θεμελιώνει ζωντανές μνήμες και ενεργοποιεί μηχανισμούς προσαρμογής και υγιούς αντίστασης, εμπνέοντας ταυτόχρονα: Σεβασμό και Δημιουργία, Όραμα και Ομαδικότητα, Σύμπλευση και Συνοχή, Συνέπεια και Ευθύνη».

Καταλήγοντας, απευθύνει το εξής κάλεσμα: «Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένο τον σωστό σχεδιασμό, την υπευθυνότητα συμμετεχόντων και θεατών, σας προσκαλούμε στην ετήσια γιορτή του τόπου μας κατά το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου και σας καλούμε να γίνουμε μαζί συνοδοιπόροι και εκφραστές της Παράδοσης, του Πολιτισμού, της Ιστορίας, του Χθες αλλά και του Σήμερα...  που το βιώνουμε όλοι  αλλιώς!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος