Μια νέα συνεργασία με φόντο τον Πάρνωνα

Περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά στη Βαμβακού

Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2020 13:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια νέα συνεργασία με φόντο τον Πάρνωνα

Ξέρετε πόσα όμορφα μυστικά κρύβει ο Πάρνωνας; Η «Vamvakou Revival» και ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους.

Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6 ως 12 ετών, έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Τα ζώα του Πάρνωνα, μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου αλλά και το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα, αποκαλύπτονται τον Σεπτέμβριο. 

Ο Φορέας Διαχείρισης για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα παρουσιάζει δύο προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, στο ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στην οικολογική αξία της περιοχής, αλλά και στην ανάγκη προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας και των φυσικών αξιών της.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. με 2:00 μ.μ. , μέσω της δράσης «Οι μύθοι του Αισώπου και τα Ζώα της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα», οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τα ζώα της περιοχής. Μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου προβάλλονται είδη σημαντικά που είναι σπάνια, κινδυνεύοντα ή ενδημικά.

Το Σάββατο 12/09/2020 και ώρα 12:00 μ.μ. με 2:00 μ.μ., μέσω της δράσης «Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του Πάρνωνα», οι μικροί μας φίλοι θα ξεναγηθούν στο μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, τις περιπέτειες που συναντούν τα πουλιά, ενώ παράλληλα θα μάθουν για μερικά από τα κοινά είδη που ζουν ή περνούν από την περιοχή του Πάρνωνα.

Τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται από τον οργανισμό «Vamvakou Revival »με τη συμβολή του Φορέα Διαχείρισης και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: https://www.vamvakourevival.org/events/

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος