Διήμερο μουσικής, ευεξίας, διατροφής, τεχνολογίας στη Βαμβακού

Ας «καρυδώσουμε» τον Οκτώβρη με δράσεις το Σαββατοκύριακο 10-11/10

Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2020 12:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο μουσικής, ευεξίας, διατροφής, τεχνολογίας στη Βαμβακού

Ο μήνας του καρυδιού στη Βαμβακού είναι γεγονός και θα τον γιορταστεί και φέτος, τηρώντας, όμως, τις αποστάσεις, με προσοχή και ασφάλεια. Εμπνευσμένη από τη φύση, τα έθιμα του τόπου, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την καινοτομία, τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα του φθινοπώρου η ομάδα «Vamvakou Revival» σχεδίασε ένα μοναδικό πρόγραμμα.

Η μουσική, η ποίηση και η φωτογραφία βρίσκονται μαζί στα 900 μ. υψόμετρο και συνυπάρχουν αρμονικά στο χωριό της Βαμβακούς. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της έκθεσης οι «Αθηναίοι» του Σωκράτη Μπαλταγιάννη συνεχίζουν να κοσμούν τα σοκάκια και τα μονοπάτια του χωριού αυτόν τον μήνα. Η έκθεση υλοποιείται σε συνεργασία με το Athens Photo World. Μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές, η «Μουσική των Ποιητών» έρχεται στη Βαμβακού (Σάββατο 10/10 - 18:00) και τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες αποκαλύπτονται. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Η διατροφή, αλλά και η ευεξία βρίσκονται στο επίκεντρο αυτόν τον μήνα, αρχής γενομένης με ποδηλατάδες (Κυριακή 11/10 - 12:00 μμ).

Τι κρύβει, όμως, ο μήνας για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού; Ένας κύκλος 3 εργαστηρίων για τη διατροφή στα χρόνια του Βυζαντίου θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη (πρώτη δράση Σάββατο 10/10 - 12:00 μμ) στο σχολείο της Βαμβακούς, για παιδιά 6-12 ετών, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Γιάννας  Κατσουγκράκη.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας τον Οκτώβριο και θα το γιορτάσει με πέντε ενδιαφέροντα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαστήρια. Το πρώτο εξ’ αυτών, ένα κυνήγι θησαυρού για σκληρά καρύδια ηλικίας 11-14 ετών έλαβε χώρα το Σάββατο 3/10, ενώ ακολουθεί ένα εντατικό και ταχύρυθμο μάθημα ρομποτικής (Κυριακή 11/10 - 12:00 μμ) για παιδιά 8-12 ετών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα ΕΔΩ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος