Στην τελική ευθεία για το Πολιτιστικό Κέντρο Μαγούλας!

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην τελική ευθεία για το Πολιτιστικό Κέντρο Μαγούλας!

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας οικοδόμησης του κτιρίου όπου θα στεγασθεί το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μαγούλας! Πρόκειται για έναν χώρο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση και τόνωση της πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας, μέσω ανάπτυξης κι ενθάρρυνσης δράσεων και πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δηλώνει ο εφημέριος Μαγούλας π. Γεώργιος Φωτόπουλος, «σε λίγες ημέρες θα έχουμε στα χέρια μας την οικοδομική άδεια του Πολιτιστικού Κέντρου Μαγούλας και αμέσως αρχίζουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου. Θα γίνει ένα κτήριο - κόσμημα για την Μαγούλα μας και ευρύτερα για το Δήμο Σπάρτης και την Εκκλησία μας.

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εργασίες του νέου κτιρίου και ταυτόχρονα θα γίνει μελέτη ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου το οποίο θα ενταχθεί στην λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητές του».

Η «ταυτότητα» του έργου
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, όταν το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Κοινωνία Μαγούλας-Ο Άγιος Νίκανδρος» κατέθεσε την πρόταση για το έργο στο ΕΣΠΑ, το οποίο κι εγκρίθηκε. Έτσι, το Πολιτιστικό Κέντρο θα ανεγερθεί με 100% χρηματοδότηση, η οποία αγγίζει τις 531.000 ευρώ.

Το κέντρο θα εκτείνεται σε χώρο 400 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Στον σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία αιθουσών εκδηλώσεων, εκμάθησης παραδοσιακών χορών κι εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, βιβλιοθήκη πολλαπλών χρήσεων, καθώς επίσης και χώρου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στον εξωτερικό χώρο, θα οικοδομηθεί και ένα υπαίθριο θέατρο 100 περίπου θέσεων.

Το οικόπεδο, που θα χτιστεί το Πολιτιστικό Κέντρο Μαγούλας, βρίσκεται αρκετά κοντά στην εκκλησία και είχε γίνει δωρεά στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, η οποία και το παραχώρησε στην ενορία της Μαγούλας προς αξιοποίηση.

Δείτε  τι είχε πει σε αποκλειστική συνέντευξη στον «Λακωνικό Τύπο» ο π. Γεώργιος τον περασμένο Μάιο εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος