Έπαινος του Δ. Μονεμβασίας στον δημιουργό της αυθεντικής απεικόνισης της Γέννησης

Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2020 15:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έπαινος του Δ. Μονεμβασίας στον δημιουργό της αυθεντικής απεικόνισης της Γέννησης

Τιμητικό έπαινο στον Ευάγγελο Δ. Φιλίππου για τη δημιουργία της αυθεντικής απεικόνισης της Γέννησης με βάση την Ορθόδοξη παράδοση (βυζαντινή αισθητική) επέδωσε ο Δ. Μονεμβασίας.  Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Χαραμή, η δημοτική υπάλληλος Νίκη Πετράκου, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Χουσάκος και οι Ευάγγελος Φιλίππου και Κώστας Σκάγκος.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, το έργο έδωσε «το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση - πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή: “Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον΄ Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας”».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος