Δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προς τιμήν του αείμνηστου Π. Φωτέα

Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 14:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προκήρυξη του βραβείου «Παναγιώτη Φωτέα» για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού.

Από πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση που έχει λάβει το περιφερειακό συμβούλιο, το εν λόγω βραβείο -στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα- δίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψης, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική κλπ, το οποίο έχει εκδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε επίσημη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον φετινό χρόνο.

Την Επιτροπή, η οποία θα κρίνει τα βιβλία που θα υποβληθούν -αλλά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της)- και η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της οικογένειας Φωτέα, αποτελούν:
- Χρύσα Μαλτέζου, Ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
- Γεώργιος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Σοφία Καπετανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Νικόλαος Μηλιώνης, μέλος Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Παναγιώτης Νίκας, φιλόλογος, περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia