Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 08:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021

Είσαι μεταξύ 16-30 χρονών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα.
Το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Βραβείου Καρλομάγνου στο Άαχεν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι τη 22 Φεβρουαρίου 2021.

Το βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο ύψους 7.500 ευρώ. Το πρώτο βραβείο 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο 5.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο 2.500 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι όλων των εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν της Γερμανίας, το Μάιο του 2021.

Προκειμένου να επιλεχθούν, τα προγράμματα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια:
- να προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών
-να προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης
-να λειτουργούν υποδειγματικά για τη νεολαία της Ευρώπης
-να παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα

Το περσινό βραβείο απονεμήθηκε στην Europhonica IT, μια ιταλική ραδιοφωνική εκπομπή που δίνει φωνή σε ανεξάρτητους φοιτητές και πανεπιστημιακά μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το σχέδιο «Η ευρωπαϊκή σου ιθαγένεια» που προσφέρει στη νεολαία της Φινλανδίας έναν συναρπαστικό και οικείο τρόπο για να γνωρίσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ και διάφορους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στο πιλοτικό σχέδιο «Μουσουλμάνοι κατά του αντισημιτισμού» στην Αυστρία, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των νεαρών μουσουλμάνων και των δύο φύλων.

Μπορείτε να αποστείλετε τις αιτήσεις σας μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2021. Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει στις 15 Μαρτίου, ενώ η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μάιου στο Άαχεν.
Για περισσότερες πληροφορίες, μποτείτε να επικσεφθείτε τον Ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είτε να στείλετε ε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  .