«Μήνας Μαύρης Ιστορίας» ο Φεβρουάριος

Διαδικτυακή δράση κατά των φυλετικών διακρίσεων

Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021 10:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μήνας Μαύρης Ιστορίας» ο Φεβρουάριος

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «ιστορία»; Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «μαύρο»; Τι ιστορίες πιστεύεις ότι αφηγείται η «Μαύρη Ιστορία»;

Ο Φεβρουάριος είναι ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» και μέσα από το Παιδικό Μουσείο «Exploration» μπορείτε να γνωρίσετε σημαντικούς Αφροαμερικάνους που συνέβαλαν σημαντικά στην κοινωνία, την επιστήμη, την πολιτική, τη ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Φεβρουάριος έχει αναγνωριστεί ως «Black History Month» (Μήνας Μαύρης Ιστορίας). Αποτελεί μία ετήσια εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάμνηση των σημαντικών ανθρώπων και γεγονότων στην ιστορία της αφρικανικής διασποράς. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, τον Φεβρουάριο, σε Αμερική και Καναδά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τιμάται τον Οκτώβριο. Έχει τις ρίζες του στο 1926, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ο ιστορικός Κάρτερ Γούντσον (1875-1950) και η «Ένωση για τη Μελέτη της Νέγρικης Ζωής και Ιστορίας», ανακοίνωσαν ότι η δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα είναι «Εβδομάδα Νέγρικης Ιστορίας». 50 χρόνια αργότερα, το 1976, αποφασίστηκε ότι η γιορτή αυτή θα διαρκεί όλο το μήνα.

O σκοπός της ετήσιας αυτής εκδήλωσης είναι μία υπενθύμιση σε όλους για το δύσκολο παρελθόν των Αφροαμερικάνων, την αναγνώριση των επιτευγμάτων τους, καθώς και την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων. Ο χαρισματικός ηγέτης του αμερικανικού κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η Μπέσσι Κόλμαν, μία πιλότος ακροβατών που πετάει για πρώτη φορά με αεροπλάνο, ο Μοχάμεντ Αλί με τα γάντια της πυγμαχίας του, ο Μάθιου Χένσον ένας από τους πρώτους ανθρώπους που φτάνουν στον Βόρειο Πόλο και ο Λούις Άρμστρονγκ με το σαξόφωνό του, είναι μερικές από τις προσωπικότητες που μπορείτε να γνωρίσετε τις επόμενες εβδομάδες παρέα με το «Exploration». Κάθε εβδομάδα μπορείτε να γνωρίσετε από δύο σημαντικά πρόσωπα της Αφροαμερικάνικης Ιστορίας μέσα από φωτογραφίες, βιβλία, αντικείμενα, ιστορικές πηγές, βίντεο και όλα αυτά φυσικά μέσα από το παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.exploration.gr.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών