Δωρεάν διαδικτυακή συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

«Μότσαρτ και Προκόφιεφ»

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 13:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεάν διαδικτυακή συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών της με δύο εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεώργιου Βράνου. 

Το «Κοντσέρτο για πιάνο αρ.24» γράφτηκε το 1786 και ξεχωρίζει στη σχετική εργογραφία του Μότσαρτ για πολλούς λόγους. Στο σύνολο των 23 αντίστοιχων κοντσέρτων του είναι το δεύτερο μόλις σε ελάσσονα τονικότητα, μετά το Εικοστό, ενώ σπάνια είναι και η ταυτόχρονη χρήση κλαρινέτων και όμποε, που συναντάται σε άλλα δύο μόνο από τα 23 κοντσέρτα. Παράλληλα, υπάρχουν σημεία που τα πνευστά κυριαρχούν ολοκληρωτικά έναντι των εγχόρδων, προσδίδοντας έναν μοναδικό εκφραστικό πλούτο στο έργο.  

Η πρώτη συμφωνία του Προκόφιεφ ονομάστηκε «Κλασική» από τον ίδιο το συνθέτη, που επιθυμούσε να αποτίνει φόρο τιμής στον αγαπημένο του κλασικισμό. Την έγραψε το 1917, αφήνοντας για πρώτη φορά στην άκρη το πιάνο κατά τη σύνθεση και βασιζόμενος απόλυτα στα κλασικά πρότυπα, σε ό,τι αφορά το ύφος, τη φόρμα και την ενορχήστρωση.
Μία παραγωγή της Κ.Ο.Θ. που πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση του Ο.Μ.Μ.Θ.
Η συναυλία θα μεταδοθεί δωρεάν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ μέσα από το κανάλι της ΚΟΘ στο youtube.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia