Αναπαριστώντας την απελευθέρωση του κάστρου της Μονεμβασιάς

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 19:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναπαριστώντας την απελευθέρωση του κάστρου της Μονεμβασιάς

Έναν πίνακας που αναπαριστά την απελευθέρωση του κάστρου της Μονεμβασιάς από τον τουρκικό ζυγό, στις 23 Ιουλίου 1821, φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Φιλίππου, προσφέροντας τον στη συνέχεια στον Δήμο Μονεμβασίας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να παραλάβουμε στο δημαρχείο Μονεμβασίας ένα μοναδικό έργο τέχνης από τον αγαπητό μας Ευάγγελο Φιλίππου με θέμα την απελευθέρωση της Μονεμβασιάς και  την παράδοση της πόλης στον Αλέξανδρο Κατακουζηνό.

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε για τον εορτασμό των 200 χρονών από την Επανάσταση του 1821, από τον αυτοδίδακτο, αυθεντικό, λαϊκό δημιουργό Ευάγγελο Φιλίππου, έναν υπέροχο καλλιτέχνη, αγαπητό φίλο, συμμαθητή μας, παιδί της Μονεμβασίας, που έχει την αγάπη και την εκτίμηση όλων μας για το πηγαίο ταλέντο του και τα έργα τέχνης που έχει δημιουργήσει.

Θα αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο μας η συνέχιση της συνεργασίας με τον Ευάγγελο, ώστε μια σειρά έργων τέχνης του ιδίου να διακοσμήσουν το Τουριστικό Περίπτερο μετά την ολοκλήρωση του.

Εκ μέρους των δημοτών και φίλων της Μονεμβασιάς θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τον Ευάγγελο για τη δημιουργία του».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia