Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για εκμάθηση της Υφαντικής στο Γεράκι

Έως 15/6 η υποβολή αιτήσεων

Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για εκμάθηση της Υφαντικής στο Γεράκι

Την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης από έμπειρους δασκάλους/ γνώστες της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης του Γερακίου γνωστοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών.

Η δημιουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στοχεύει στη διάσωση της παράδοσης και τη διαιώνιση της τέχνης των Γερακίτικων υφαντών και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.».

 Ο κύκλος διδασκαλίας θα λάβει χώρα τους θερινούς μήνες του έτους 2021 στο ισόγειο του Δημοτικού Ξενώνα Γερακίου, με εκτιμώμενη έναρξη των μαθημάτων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη σε δύο τμήματα που θα λειτουργούν από: 9:00 πμ-12:00 μμ και 5:00- 8:00 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, στο Γεράκι, ΤΚ 23058, υπ. όψιν κας Ευαγγελίας Κοντογεώργου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου 2021

Λόγω περιορισμένων αριθμών θέσεων, θα γίνει επιλογή των ωφελούμενων, με κριτήρια που δίνουν προτεραιότητα στην εντοπιότητα, την (νεαρή) ηλικία, την ύπαρξη κάρτας ανεργίας, και την ξένη γλώσσα. Αναλυτικός πίνακας σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τη μοριοδότηση έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο ιστολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Τα μαθήματα, όπως και ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα (νήματα) παρέχονται δωρεάν.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ανθή Σαράντη (αντιπρόεδρο του συλλόγου) στο τηλ.6906891212 ή με την κ. Ευαγγελία Κοντογεώργου (γενική γραμματέα του συλλόγου) στο τηλ. 6936815850.

Έντυπο αίτησης διατίθεται στα παρακάτω σημεία:
• Στο Γεράκι: στο ΚΕΠ Γερονθρών και στο «Μαγαζάκι» (πλησίον δημοτικού σχολείου)
•  Στον Βρονταμά:στο κατάστημα Παναγιώτη Κουτσοβασίλη (super market)
• Στη Σκάλα: Στα γραφεία του Δήμου Ευρώτα
•  Στη Σπάρτη: Στην Περιφερειακή Δ/νση Λακωνίας, στο Διοικητήριο, στο γραφείο υποδοχής (ισόγειο).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών