Ικανοποίηση κι ευχαριστίες για τα πολιτιστικά των «Παλαιολογείων»

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021 14:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ικανοποίηση κι ευχαριστίες για τα πολιτιστικά των «Παλαιολογείων»

Η αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων των «Παλαιολογείων» άνοιξε την Παρασκευή 28/5 με την πρώτη μουσική παράσταση «Εις την ελευθερίαν», που παρουσιάσε το μουσικό συγκρότημα «Polis Ensemble» με τους καταξιωμένους  τραγουδιστές Χρήστο Τσιαμούλη και Καίτη Κουλλιά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το τέλος της Βυζαντινής περιόδου και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με θρήνους της Αλώσεως από ολόκληρη την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, ο φετινός κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων των «Παλαιολογείων» ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/6 με τη μουσική παράσταση «Έντεχνο και παραδοσιακό ταξίδι στην Άλωση» από το συγκρότημα «Χοές», που -όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δαράκη- «αποτελείται από αξιόλογους Σπαρτιάτες μουσικούς», επισημαίνοντας πως «η επιλογή δεν ήταν τυχαία».

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι κκ Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη, Αθανάσιος Καρλαύτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Αναστασάκος. Ακόμα, τα μέλη του Αθλητικού Οργανισμού κκ Βάσω Νικολακάκου, Λάμπρος Λαμπρόπουλος και τα μέλη του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κκ Γεώργιος Γιαξόγλου Ελένη Τσουλόγιαννη, Σπύρος Χανδόλιας, Γεώργιος Μπαγιώκος, Ευγενία Πρέβα και Άννα Κορομβόκη και η πρόεδρος του ΝΠ κ. Ελένη Δαράκη, όπως και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και του Εθνικού Ωδείου (Παράρτημα Σπάρτης).

Σε δήλωσή της η κ. Ελένη Δαράκη ανέφερε: «Μέσα από την καστροπολιτεία του Μυστρά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας αφού όλοι μαζί καταφέραμε και ζωντανέψαμε τη σιωπηλή τούτη ιερή πολιτεία!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα που εμπιστεύτηκε στο ΝΠΠΠ τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων των Παλαιολογείων, τα μέλη του ΝΠΠΠ  που κατέθεσαν την ψυχή τους για το άρτιο αποτέλεσμα και ειδικότερα την κ. Γεωργία  Δεδεδήμου, τον κ. Θανάση Καρλαύτη, την κ. Ελένη Τσουλόγιαννη και ιδιαίτερα την κ. Άννα Κορομβόκη, που είχε αναλάβει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θα σας ευχαριστήσω και πάλι όλους και όλες για τη θερμή ανταπόκρισή σας, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό όλο το καλοκαίρι να σας προσφέρουμε ποιοτικές εκδηλώσεις».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland