Ένα βήμα πιο κοντά στην UNESCO το Μανιάτικο Μοιρολόι

Κατατέθηκε ο φάκελος στον οργανισμό

Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2021 16:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα βήμα πιο κοντά στην UNESCO το Μανιάτικο Μοιρολόι

Με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση των εργασιών και η υποβολή φακέλου προκειμένου να ενταχθεί το Μανιάτικο Μοιρολόι στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Υπενθυμίζεται πως για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης και πληθώρα πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Μάνης έχουν συστήσει ομάδα μελέτης με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού». Τον Μάρτιο του 2020 το Μανιάτικο Μοιρολόι είχε περάσει με επιτυχία το στάδιο της Α' Φάσης και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η Β' Φάση, δηλαδή η υποβολή δελτίου προς επεξεργασία στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Ο Δήμαρχος συζήτησε με την κ. Κανελλοπούλου σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις του Δήμου που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την προστασία και προβολή του Μανιάτικου Μοιρολογιού, όπως η διοργάνωση σχετικής επιστημονικής ημερίδας, ενώ από το νέο διδακτικό έτος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland