«Θυμήσου, σώμα...» Διαδικτυακό φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2021 16:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Θυμήσου, σώμα...» Διαδικτυακό φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Δώδεκα νέες πρωτότυπες και ευρηματικές χορογραφίες πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει το «5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ» της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) με τίτλο «Θυμήσου, σώμα…» που θα μεταδοθεί μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα GNOTV. Οι δωρεάν προβολές των βίντεο του φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου, διενεργούνται από τις 26 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους. 

Το φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στις δώδεκα μικρού μήκους ιστορίες χορού που θα προβληθούν σε τέσσερα μέρη, οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ δραπετεύουν από τη σκηνή του θεάτρου και μεταφέρονται σε απρόβλεπτους χώρους της πόλης: από τον Θόλο και το πάρκινγκ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, τα κατασκευαστικά εργαστήρια της ΕΛΣ και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στο κέντρο της Αθήνας, σε διαδρόμους ξενοδοχείων, ασανσέρ και ερημικές παραλίες. Κάθε χώρος και μια ξεχωριστή εμπειρία, μια δυνατή ανάμνηση, κάθε σώμα και μια ιστορία, μια άλλη αφήγηση. Ομαδικές συνθέσεις, ντουέτα και σόλο σε ένα ατελείωτο χορευτικό ταξίδι μέσα από μνήμες και αισθήσεις.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με το έργο «Dancing Cloud», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διακεκριμένου α΄ χορευτή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλεξάνταρ (Σάσα) Νέσκωβ.

Τη μουσική του γ΄ και του δ΄ μέρους του «5ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ» της ΕΛΣ ερμηνεύει το μουσικό σύνολο «Όρος Ensemble», το οποίο δημιουργήθηκε στη Βαμβακού, κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη «Vamvakou Revival», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αναβίωσης του χωριού. Σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πιστεύοντας πως η νέα δημιουργία αποτελεί οργανικό μέρος του ρεπερτορίου του, το «Όρος Ensemble» παρουσιάζει τις πρώτες αναθέσεις του σε νέους Έλληνες συνθέτες υπό την επιμέλεια της ΕΛΣ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν το φεστιβάλ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: https://tv.nationalopera.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland