«Αmmophila vol.2 Under the Burning Sun»

Εικαστική έκθεση στην Ελαφόνησο τον Αύγουστο

Τρίτη, 03 Αύγουστος 2021 16:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αmmophila vol.2 Under the Burning Sun»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται στο νησί της Ελαφονήσου η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Αmmophila vol.2 Under the Burning Sun». Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που έχει ως στόχο να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να αποτελέσει ένα νέο θεσμό στο νησί της Ελαφονήσου. 

Για τη δεύτερη εκδοχή του, το «Ammophila» επιχειρεί να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από εναλλακτικές αφηγήσεις ενός ηλιόλουστου πλαισίου. Ο τίτλος «Κάτω από τον καυτό ήλιο» στοχεύει να δημιουργήσει ιστορίες στιγμών χαλάρωσης όπου ο ήλιος μπορεί να ζεστάνει, να ανακουφίσει αλλά και να κάψει και να καταστρέψει ταυτόχρονα. Όλα φαίνονται καλά κάτω από το φως ή μήπως όχι; Τι στοχαζόμαστε όταν ξαπλώνουμε κάτω από την πιο κοινή παρουσία στη ζωή όλων μας; Γιατί ξαπλώνουμε εκεί και τι περιμένουμε από αυτήν τη ζεστασιά;
Σε ένα νησί όπου ο ήλιος κυριαρχεί και μας οδηγεί σε αυτό, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κάτω από τον καυτό ήλιο, από τη σωτηρία έως την καταστροφή.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο σχολείο της Ελαφονήσου από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου και θα λειτουργεί από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Αμαλία Βεκρή, Αναστασία Δούκα, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Παναγιώτης Κεφαλάς, Γιάννης Κονταράτος, Γεωργία Κοτρέτσου, Κωνσταντίνος Λιανός, Μαρία Μαυροπούλου, Αλεξάνδρα Νάκου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Εύα Παπαμαργαρίτη, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Βαλίνια Σβορώνου, Θάνος Φούντας, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Κώστας Χριστόπουλος, HOPE, Poka-Yio και οι συγγραφείς: Ιωάννα Γερακίδη, Στέφανος Γιαννούλης, Κωστής Ζουλιάτης, Αριάνα Καλλιγά, Γαληνή Λαζάνη, Μαρία Ξυπολοπούλου, Χριστίνα Παπούλια, Χριστίνα Πετκοπούλου, Δημήτρης Σπύρου, Θεόφιλος Τραμπούλης, Βίκυ Τσίρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti