Επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του κάστρου Βατίκων

Οι ημερομηνίες και το ωράριο λειτουργίας για τον Σεπτέμβριο

Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 15:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του κάστρου Βατίκων

Μετά την ολοκλήρωση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση Κάστρου Βατίκων, Δ. Μονεμβασίας, Π.Ε. Λακωνίας» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007–2013» του ΕΣΠΑ 2007–2013) και πρόσφατα των εργασιών ηλεκτροφωτισμού του κάστρου, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Βατίκων θα είναι επισκέψιμος για το κοινό σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, με ωράριο 08:30΄–15:30΄. Όπως γνωστοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, το μνημείο θα είναι επισκέψιμο  στις 7, 14 και 20/9. Η σχετική ενημέρωση θα παρέχεται στο εξής από τον διαδικτυακό κόμβο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του ΥΠΠΟΑ.  

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται πως σε προ ημερών επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Ομάδα Βατικιωτών Πολιτών και Ομογενών «Αφροδισιάς» τόνιζε ότι «το κάστρο μετά από τρία χρόνια από την αναστήλωση παραμένει επίσημα κλειστό και μη επισκέψιμο…», αλλά και πως «παρότι έγινε η ολοκλήρωση του φωτισμού δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύνδεση με τη ΔΕΗ και το κάστρο δεν φωτίζεται».

Το κάστρο Βατίκων συνιστά οχυρωματική κατασκευή των ύστερων βυζαντινών χρόνων που καταλαμβάνει φύσει οχυρό λόφο ΝΔ του οικισμού του Μεσοχωρίου και ΒΑ της Νεάπολης Βοιών. Η θέση του κάστρου, το ενδιαφέρον που αυτό παρουσιάζει, τόσο σε σχέση με την ιστορική γεωγραφία της περιοχής όσο και από απόψεως οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, σε συνδυασμό με την καλή διατήρησή του, μετά και την υλοποίηση πρόσφατου έργου αποκατάστασης, το καθιστούν ένα από τα εμβληματικά μνημεία της χερσονήσου του Μαλέα.


φωτο: visitvatika.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti