«Χαμόγελο του Παιδιού» 25 χρόνια δράσεων

και υπηρεσιών υγείας για τα παιδιά

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 11:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χαμόγελο του Παιδιού» 25 χρόνια δράσεων

Η παρουσίαση των ιατρικών δράσεων, του ανθρώπινου δυναμικού και του στόλου των ιατρικών εξειδικευμένων μονάδων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που συμπλήρωσε 25 χρόνια δράσης για τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του Οργανισμού στο YouTube (link https://www.youtube.com/user/smileofthechild/live)

Θα παρατεθούν στατιστικά δράσεων, ενώ θα συμμετάσχουν άνθρωποι που ως παιδιά υποστηρίχτηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν αντιμετώπισαν πρόβλημα υγείας, αλλά και μέλη της ιατρικής ομάδας του «Χαμόγελου» από όλη την Ελλάδα.

Θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η αρχή
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο, προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Οι δράσεις
  Ο οργανισμός έχει να επιδείξει πλήθος δράσεων σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Βασισμένος στη δύναμη των εθελοντών του, καλύπτει βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες τόσο των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους που χρήζουν βοήθειας.
Πιο συγκεκριμένα το χαμόγελο του παιδιού δραστηριοποιείται:
- φροντίζοντας παιδιά σε νοσοκομεία,
- προσφέροντας δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία Παίδων,
- διατηρώντας κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας,
- λειτουργώντας εθελοντικό δημιουργικό εργαστήριο,
- διοργανώνοντας παζάρια και εκθέσεις,
- παρέχοντας διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων του οργανισμού,
- λειτουργώντας «τα Σπίτια» φροντίδας παιδιών,
- οργανώνοντας δράσεις όπως αυτή του «Yousmile.gr» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους σε διάφορα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών,
- διατηρώντας την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για τα Παιδιά», το γνωστό Amber Alert Hellas,
- προσελκύοντας και συντονίζοντας πλήθος ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντική εργασία τόσο σε ατομικό επίπεδο και βάση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όσο και σε εταιρικό-συλλογικό επίπεδο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti