Ο Δ. Σπάρτης βράβευσε τους πρώτους Σπαρταθλητές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε τελετή στην κεντρική πλατεία

Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 17:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Δ. Σπάρτης βράβευσε τους πρώτους Σπαρταθλητές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 25/9 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους αθλητές που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα (σε άνδρες και γυναίκες) του «Σπάρταθλον». Το άκουσμα του εθνικού ύμνου της Ελλάδας προς τιμήν του Φώτη Ζησιμόπουλου συγκίνησε, όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο «Σπάρταθλον», προερχόμενοι από 49 χώρες του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Βαγγέλης Πολυμέρης, αφού συνεχάρη όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στο 39ο «Σπάρταθλον» κι αφού ευχαρίστησε τον  δήμαρχο Σπάρτης Π. Δούκας για την πολύτιμη βοήθεια του, ανανέωσε το ραντεβού όλων για το επετειακό 40ο «Σπάρταθλον», το οποίο θα λάβει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου του 2022.

Δούκας: «Φοβερός αγώνας»
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας ανέφερε: «Τι φοβερός αγώνας Σπάρταθλον ήταν αυτός; Συγκλονιστήκαμε από τον Έλληνα νικητή Φώτη Ζησιμόπουλο και τους φοβερούς χρόνους που πέτυχε. Συγκλονιστήκαμε από τους αθλητές και αθλήτριες από 46 κράτη, από τη μακρινή Παραγουάη, μέχρι την Τσεχία, τη Ρωσία και την Κορέα, που συμμετείχαν. Συγκλονιστήκαμε και από αυτούς που τερμάτισαν, έστω και τελευταίοι, σε έναν αγώνα 246 χιλιομέτρων –όσο έξι Μαραθώνιοι ο ένας πίσω από τον άλλον. Τι υπερπροσπάθεια κατέβαλαν!

Όλοι αυτοί, απλά και μόνο και με τη συμμετοχή τους τίμησαν τη πόλη μας. Τίμησαν τη Σπάρτη. Τίμησαν τα 2.500 χρόνια από τη φοβερή Μάχη των Θερμοπυλών που γιορτάζουμε φέτος, το 2021. Τίμησαν τον βασιλιά μας Λεωνίδα, τους 300 και τους 700 ήρωες Θεσπιείς. Τίμησαν τη Σπαρτιατική Αγωγή του Λυκούργου, που ήθελε τα Σπαρτιατόπουλα δυνατά και γυμνασμένα –όχι για να κυριεύουν τους άλλους, αλλά για να μπορούν να υπερασπίζονται την ελευθερία, τη δική τους και της Σπάρτης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υπεραθλητές και τις υπεραθλήτριες που συμμετείχαν. Συγχαρητήρια, στη “δικιά μας”, την Ειρήνη Γιάννε. Μας έκανε πραγματικά υπερήφανους!

Αλλά και στον Ευάγγελο Πολυμέρη και όλη την ομάδα του «Σπάρταθλον» για τη συνεχή σπουδαία δουλειά τους, τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης, Σταύρο Περγαντή, τον αντιπρόεδρο Ηλία Αναστασάκο, το μέλος του διοικητικού Συμβουλίου Άννα Παπαστρατάκου, αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Αθλητικού Οργανισμού, την ακούραστη Ποτούλα Ορφανού και τη ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στις επάλξεις. Στους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, τους Σπαρτιάτες διασώστες και τον Ορειβατικό Σύλλογο, τους Σπαρτιάτες Δρομείς, τη Λέσχη Φωτογραφίας, που πάντα είναι δίπλα μας, τον Λάμπρο Λαμπρόπουλο και τον Τάκη Κούρο για τη συνεχή και αρτιότατη κάλυψη όλου του αγώνα και το τιμ της Δημοτικής μας Αρχής: Γεωργία Ζαχαράκη, Γεωργία Δεδεδήμου, Θανάση Καρλαύτη, Δημήτρη Καπονικολό, Χρήστο Κανακάκο  και Ελένη Δαράκη, για τη διοργάνωση -με τον Αθλητικό Οργανισμό- όλων των σχετικών με τον τερματισμό των αθλητών, αλλά και για τη διοργάνωση αυτής της υπέροχης βραδιάς», κατέληξε ο δήμαρχος Σπάρτης.

 

Παρακολουθήστε την τελετή στο παρακάτω video

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti