Μια βραδιά αφιερωμένη στο 1821 στον Μυστρά

Βράβευση και παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Σπάρτης

Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2021 11:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια βραδιά αφιερωμένη στο 1821 στον Μυστρά

Εκδήλωση, σε συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποίησε ο Δήμος Σπάρτης, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές, που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης (Επιτροπή του 1821),  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες εκθέσεις («Σκέφτομαι και Γράφω») των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δ. Σπάρτης, καθώς και οι τρεις καλύτερες εκθέσεις (δοκίμια) των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  (β΄ μέρος) με την παρουσίαση βιβλίου του κ. Γιώργου Ν. Δερμάτη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Louvain – la Neuve και συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Το Δεσποτάτο του Μυστρά–Μορέως και οι Απαρχές του Ελληνικού Κράτους 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821». Την παρουσίαση του βιβλίου εμπλούτισαν με τις ομιλίες τους ο Λαοκράτης Βάσσης – φιλόλογος/συγγραφέας και η Έλλη Δρούλια  - ιστορικός/διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, δίνοντας στο κοινό σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό-συγγραφικό πλαίσιο για τη γ΄ συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμος Σπάρτης συγχαίρει και πάλι όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον γραπτό μαθητικό διαγωνισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, π. Λάζαρος Σκάγκος, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης κι εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων και λοιπών τοπικών αρχών. Ακόμα, παρέστησαν η εκπρόσωπος του διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεωργία Κυριακοπούλου, ο διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Φώτης Πολίτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας κ. Απόστολος Παπατσίρος, καθώς και πλήθος  κόσμου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti