«Βυζάντιο και Κίνα»: Διεθνές συνέδριο το διήμερο 2-3/10 στον Μυστρά

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια και άλλων αξιωματούχων

Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 15:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βυζάντιο και Κίνα»: Διεθνές συνέδριο το διήμερο 2-3/10 στον Μυστρά

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Βυζάντιο και Κίνα» θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου στο Παλαιολόγιο Μυστρά. Oι εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, θα λάβουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Mystras Grand Palace Resort & Spa».

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, σήμερα Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ. Θα έχουν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια, του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, του γενικού γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου, ως εκπροσώπου της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, αλλά και του δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα.

Το Σάββατο (2/10), οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10:00 πμ με τις εγγραφές συνέδρων και θα ολοκληρωθούν στη 1:30΄ μμ, ενώ θα συνεχιστούν το απόγευμα από τις 5:00 μμ ως τις 6:30΄ μμ. Την Κυριακή (3/10) το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10:30΄ πμ και ολοκληρωθεί στη 1:30΄ μμ. Ακολούθως, από 3:00 μμ ως 6:00 μμ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Μυστρά.

Οι εισηγητές του επιστημονικού συνεδρίου, διαπρεπείς μελετητές των σινο-βυζαντινών σχέσεων από ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Κίνας, κατά τις δύο ημέρες των εργασιών του συνεδρίου, θα εστιάσουν κυρίως στην ευρύτερη προβληματική που αφορά τις παραμέτρους των σχέσεων Βυζαντίου και Κίνας σε συνάρτηση όχι μόνο με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες που έρχονται τελευταία στο φως όσο και με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία της Ευρασίας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Εμπορικές σχέσεις, θρησκευτικές αποστολές, πολιτιστικές ανταλλαγές, πνευματικές αναζητήσεις και πολιτισμός αποδεικνύουν ότι το Βυζάντιο αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρασίας και στον Δυτικό κόσμο, εγκαινιάζοντας πολιτικές συνεργασιών αλλά και ανταγωνισμού, καινοτομώντας σε πολλά πεδία, απαντώντας με δυναμισμό στα όρια που έθετε η γεωγραφία και οι διαφορετικές πολιτιστικές αναφορές.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές στο κοινό και πραγματοποιούνται με την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid–19. Σημειώνεται πως οι εργασίες μεταδίδονται και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ (Meeting: https://us06web.zoom.us/j/84769487498?pwd=Wm1WTWJMSEJhaVNDYTdQN1lqdkJDdz09 ID: 847 6948 7498.  Passcode: BYZACHINA), αλλά και μέσω Youtube (Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021: https://youtu.be/cfCZ-Qp6VgI και Κυριακή 3 Οκτωβρίου 202: https://youtu.be/iERjwK_ntDw).

Δείτε παρακάτω (έκθεση εικόνων) το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti