Συνέδριο για τον «φιλοξενούμενο της ερημιάς» Νικηφόρο Βρεττάκο

Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2021 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέδριο για τον «φιλοξενούμενο της ερημιάς» Νικηφόρο Βρεττάκο

Το επιστημονικό συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών με θέμα «Νικηφόρος Βρεττάκος, ο φιλοξενούμενος της ερημιάς» θα πραγματοποιηθεί, διαδικτυακά, από 12 έως 14 Νοεμβρίου.

Η εναρκτήρια συνεδρία της διοργάνωσης, που είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο του αείμνηστου Λάκωνα δημιουργού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/11 και ώρα 6:00 μμ, ενώ οι δύο συνεδρίες του Σαββάτου 13/11 θα ξεκινήσουν στις 10:00 (πρωινή συνεδρία) και στις 18:00 (απογευματινή συνεδρία). Την Κυριακή 14/11, από 11:00 έως 13:30, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ σόλο βιολί (από τη Μαρία-Μποζένα Σουέρεφ) και αναγνώσεις ποίησης του Νικηφόρου Βρεττάκου (από τον Σπύρο Βέργη), με εισαγωγή παρουσίαση και επίλογο του Κώστα Σουέρεφ, σε διαδικτυακή μετάδοση από την Ιερά Μονή Παναγίας (Καρμήλου) της Τενέδου (Σπηλιά).

Τιμώμενη στο συνέδριο είναι η κ. Τζένη Βρεττάκου-Παπαδημητρίου, κόρη του ποιητή, ενώ στους 38 σύνεδρους περιλαμβάνονται πανεπιστημιακοί καθηγητές, άλλοι εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί, συγγραφείς κ.ά.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου σε ζωντανή ροή είναι δυνατή μέσα από το κανάλι στο YouTube και τη σελίδα στο Facebook.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti