«Μνήμες 26ης Νοεμβρίου 1943: η Σπάρτη θυμάται (;)»

Εκδήλωση στο α΄ νεκροταφείο Σπάρτης

Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2021 16:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μνήμες 26ης Νοεμβρίου 1943: η Σπάρτη θυμάται (;)»

Εκδήλωση με θέμα «Μνήμες 26ης Νοεμβρίου 1943: η Σπάρτη θυμάται (;)», στη μνήμη των «118» εκτελεσθέντων στο Μονοδέντρι, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:30΄ μμ στον χώρο του α΄ κοιμητηρίου Σπάρτης, καθώς εκεί μεταφέρθηκαν οι σοροί των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές.

Τη δράση διοργανώνει η Πνευματική Εστία Σπάρτης (ΠΕΣ) με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Όπως αναφέρει η ΠΕΣ, «πέραν της επιθυμίας μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα του πιο τραγικού συμβάντος στην πρόσφατη ιστορία της πόλης, σκοπός της εκδήλωσης είναι και η επαναφορά και ενίσχυση του αιτήματος πολλών απογόνων των εκτελεσθέντων για την ανέγερση ενός κενοταφίου (ή, καλύτερα, πολυανδρίου -δημοσίου σήματος) για τους “118”, στον χώρο του ιστορικού α΄ νεκροταφείου -τόπο της τελευταίας πράξης του δράματος.

Παράλληλα, με αφορμή το πιο εμβληματικό του “σήμα”, να καταδειχθεί η ανάγκη αντιμετώπισης του α΄ νεκροταφείου ως  μνημείου της ιστορίας της σύγχρονης πόλης», καταλήγει η Πνευματική Εστία Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti