«Λεωνίδας της Σπάρτης – Προς τις Θερμοπύλες»

Παρουσιάζεται στη Σπάρτη το βιβλίο της Δρ. Έλενας Σράντερ

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022 16:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Λεωνίδας της Σπάρτης – Προς τις Θερμοπύλες»

Το βιβλίο της Δρ. Έλενας Σράντερ με τίτλο «Λεωνίδας της Σπάρτης – Προς τις Θερμοπύλες» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο των δράσεων για το 40ο «Σπάρταθλον».

Στην παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30΄ μμ στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, θα μιλήσουν:
- Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας
- Ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και εκδότης Κωνσταντίνος Καρκανιάς
- Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΠΑΠΕΛ Νικόλαος Ζαχαριάς
- Ο Διδάκτωρ Ιστορίας και καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Τσουλόγιαννης.

Από τις 6:00 μμ στον κήπο του Μουσείου θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕΦΩΣ) με θέμα «Σπαρταθλητές», ενώ μετά το πέρας της παρουσίασης θα γίνει προβολή της ταινίας «Ultra, Ο αληθινός μαραθώνιος», του Σπαρταθλητή Μπαλάζ Σιμονί.

Ποια είναι η συγγραφέας
Η Έλενα Σράντερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική. Απέκτησε διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με μια πρωτοποριακή βιογραφία ενός ηγέτη της Γερμανικής Αντίστασης στον Χίτλερ. Ασχολήθηκε στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Αφρική και την Ευρώπη. Συνταξιοδοτήθηκε το 2018 κι εξαιτίας της μεγάλη αγάπης που είχε και έχει για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μετακόμισε στα Κύθηρα όπου διαμένει μόνιμα μαζί με το σύζυγό της. Έκτοτε, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα έργα μυθοπλασίας και μη, αρκετά από τα οποία έχουν κερδίσει ένα ή περισσότερα λογοτεχνικά βραβεία.
Το βιβλίο της με τίτλο «Λεωνίδας Σπάρτης: Προς τις Θερμοπύλες» τυγχάνει μεγάλης εμπορικής απήχησης παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti