Η Μάνη τίμησε την προσφορά του Κύπριου ποιητή Κυρ. Χαραλαμπίδη

Σε επιστημονικό συνέδριο στο Γύθειο

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2022 13:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μάνη τίμησε την προσφορά του Κύπριου ποιητή Κυρ. Χαραλαμπίδη

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη κατά το τριήμερο 18 με 20 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο, το 4ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα τον σπουδαίο Κύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη. Το συνέδριο, με τίτλο «Κυριάκος Χαραλαμπίδης - Από την Πρώτη πηγή στη Νύχτα των Κήπων», διοργανώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Γενικό Λύκειο Γυθείου παρουσία του τιμώμενου προσώπου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία της η διευθύντρια του ΓΕΛ Γυθείου κ. Παναγιώτα Μένεγα. Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Λυροφώνη. Η τελευταία καλωσόρισε τον κ. Χαραλαμπίδη και τους συμμετέχοντες αναφέροντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να υποδεχόμαστε στον τόπο μας μια σημαίνουσα προσωπικότητα των γραμμάτων, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της νεότερης γενιάς».

Η κ. Λυροφώνη ευχαρίστησε εξ ονόματος όλων τον κ. Χαραλαμπίδη για την παρουσία του στο Γύθειο και του ευχήθηκε να συνεχίζει για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει τους πνευματικούς του καρπούς.

Στη συνέχεια απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου προς τη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου και προς τον κ. Μανώλη Στεργιούλη για την πολύτιμη συμβολή του. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνέδρους, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους, δημάρχους Λευκονοίκου και Λίμνης Πλαστήρα, κκ Ζήνα Λυσάνδου – Παναγίδη και Παναγιώτη Νάννο, αντίστοιχα.

Κλείνοντας η Γ. Λυροφώνη διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Αν. Μάνης «θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες ανέλιξης της πνευματικής ζωής του τόπου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti