«Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα» στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2022 12:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα» στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, παρουσιάζουν την εορταστική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα».

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου. Η δράση διαρκεί μία ώρα και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Κουμανταρείου Πινακοθήκης (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 123) στις 15, 16 και 22 Δεκεμβρίου.

Οι μικροί επισκέπτες, με τη βοήθεια ιστορικού τέχνης και αρχαιολόγου, θα αναζητήσουν αγαπημένες, χριστουγεννιάτικες εικόνες και σύμβολα, ανάμεσα στους πίνακες της μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Νεοελληνική Τέχνη 19ος-20ος αιώνας», οι οποίοι θα συνδιαλεχθούν καλλιτεχνικά με έργα λακωνικής, βυζαντινής τέχνης (τοιχογραφίες, έργα γλυπτικής). Κατόπιν, θα κατασκευάσουν ένα τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο στολίδι, εμπνευσμένο από τα βυζαντινά και νεοελληνικά έργα τέχνης που είδαν.

Για την συμμετοχή των σχολικών ομάδων στο πρόγραμμα, λόγω περιορισμένου χώρου (ομάδες των 15 ατόμων), απαιτείται τηλεφωνική συνεννόηση (27310 81822, κ. Μόνικα Διαμαντή). Επίσης, για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας δύο τμημάτων (10:00 – 11:00 και 11:30 – 12:30).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti