Κέντρο πολυδραστηριοτήτων δημιουργείται στο Γεράκι

Το πλάνο της Ένωσης Απανταχού Γερακιτών

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2023 09:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κέντρο πολυδραστηριοτήτων δημιουργείται στο Γεράκι

Τη δεκαετία του 2000 ανεγέρθηκε στο Γεράκι από την Ένωση Απανταχού Γερακιτών ένα επιβλητικό κτίριο, με τη σκέψη να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο πολυδραστηριοτήτων, που θα συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική άνθηση του τόπου και την οικονομική ανάπτυξη της Ένωσης.

Όπως επισημαίνει ο γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Απανταχού Γερακιτών, Παναγιώτης Χριστάκης, «έφτασε λοιπόν η στιγμή όλη αυτή η σκέψη να γίνει πράξη και θα το διαπιστώσετε στα σχετικά σχέδια». 

Αρχιτέκτονες του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου είναι η Πηνελόπη Βάρλα και η Αγγελική Μήτσια, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Χριστάκη, «με την εμπειρία τους, την ιδιαίτερη αισθητική τους και φυσικά την αγάπη για το χωριό τους θα μας δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ένα κτίριο που θα είναι σύμβολο για το Γεράκι».

Ο εσωτερικός χώρος θα περιλαμβάνει αίθουσα όπου θα διενεργούνται διάφορα δρώμενα όπως ομιλίες, επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, μαθήματα χορού, ιστορική έκθεση κλπ.

Στον εξωτερικό χώρο θα τοποθετηθεί προτομή του μέγα ευεργέτη της Ένωσης Απανταχού Γερακιτών, Κων. Τσεμπελή, ενώ προβλέπονται μεταξύ άλλων: χώρος για εκδηλώσεις, διαδρομές για περπάτημα, εξωτερικό εκθετήριο, διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καθώς κι ένας εντυπωσιακός κήπος.

«Στόχος του συγκεκριμένου κέντρου είναι να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους πολίτες, να μην είναι εσωστρεφές και να φιλοξενήσει πολίτες και εκδηλώσεις από όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι η πολιτισμική μας κληρονομιά θα φυλαχθεί και θα αναδειχθεί. Θα είναι ένα κέντρο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του Γερακίου», εξηγεί ο Παναγιώτης Χριστάκης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti