Ένας Σεπτέμβρης δροσερός για βόλτα ιδανικός στη Βαμβακού

Δραστηριότητες με επίκεντρο την αναπηρία

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2023 15:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας Σεπτέμβρης δροσερός για βόλτα ιδανικός στη Βαμβακού

Ο Σεπτέμβριος κουβαλά τη χαρά και τις αναμνήσεις των διακοπών που μοιραζόμαστε παίζοντας με τους φίλους μας. Ωστόσο, η Βαμβακού είναι ο ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις και δροσερές βόλτες στο βουνό και αυτόν τον μήνα. Το φθινόπωρο πλησιάζει και φέρνει νέες συνεργασίες και δραστηριότητες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες που υλοποιούνται από τη «Vamvakou Revival», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς» με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εκδηλώσεις προσβάσιμες
σε άτομα με αναπηρίες
Ο τρέχων μήνας και η νέα σεζόν έρχεται με νέες ιδέες και νέες συνεργασίες. Γονείς, φροντιστές κι εκπαιδευτικοί εκφράζονται και αφηγούνται «Υπέρ Αδυνάτου», μέσα από ένα παιδαγωγικό εργαστήρι που αφορά στη θέση της αναπηρίας στην παραδοσιακή και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στο σχολείο της Βαμβακούς.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30΄ πμ, μία πολυαισθητηριακή παράσταση αφήγησης για ανθρώπους με αναπηρίες (αναπτυξιακές, κινητικές και τυφλότητα) θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο του χωριού. Η ξεχωριστή παράσταση προσαρμόζεται στους θεατές και ξεδιπλώνεται με την ιστορία του Κουτσοκόκκορα και άλλων λαϊκών παραμυθιών. Το έργο θα παρουσιάσει ο Στέλιος Πελασγός, ιστορητής, παιδαγωγός και συγγραφέας.
Σημειώνεται ότι η είσοδος και στις δύο δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti