«Το Πέρασμα-1922»

Παραστάσεις για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2023 15:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το Πέρασμα-1922»

Στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το μουσικοαφηγηματικό αναλόγιο με τίτλο «Το Πέρασμα-1922» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (ώρες 10:00 και 11:00 πμ).

Η συγγραφέας και αφηγήτρια, Λίλη Λαμπρέλλη, θα «ζωντανέψει» το βραβευμένο βιβλίο της «Το πέρασμα. Αϊβαλί-Μυτιλήνη, 1922». Θέμα του έργου είναι η περιγραφή του «περάσματος» πέντε γυναικών κι ενός μωρού από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη, το 1922.
Την αφήγηση θα διανθίσει η Λήδα Ξυδιά (κανονάκι και φωνή), με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Λέσβου.

Οι παραστάσεις, διάρκειας 60 λεπτών, απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παρουσιάζονται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία '22». 

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των σχολειών είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο στο τηλέφωνο 2731089315 καθημερινά, εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00-18:00.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti