«Το σφάλμα δεν είναι κανενός» στην καστροπολιτεία Μονεμβασιάς

Χοροθεατρική παράσταση απόψε Παρασκευή

Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2023 10:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το σφάλμα δεν είναι κανενός» στην καστροπολιτεία Μονεμβασιάς

Η χοροθεατρική παράσταση «Το σφάλμα δεν είναι κανενός» των Ακτίνα Σταθάκη και Ελιάν Ρουμιέ, βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Αργεντινού συγγραφέα Χούλιο Κορτάσαρ, θα παρουσιαστεί απόψε Παρασκευή (15/9) και ώρα 9:00 μμ στην Πλατεία Ελκομένου Χριστού στην καστροπολιτεία Μονεμβασιάς. 

Η παράσταση διοργανώνεται από τον οργανισμό «Between the Seas residency» σε συνεργασία με τον πολυχώρο «Κυμοθόη», ενώ η φετινή 7η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη σύζευξη χορογραφίας και δραματουργίας, κειμένου και κίνησης. 

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Ο Χούλιο Φλορένθιο Κορτάσαρ ήταν Αργεντινός πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι περισσότερο γνωστός για το μυθιστόρημα Κουτσό, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία έργα της λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για τα διηγήματά του.
Η Ακτίνα Σταθάκη είναι θεατρική δημιουργός, ερευνήτρια και παραγωγός. Με αυτές τις ιδιότητες έχει εργαστεί σε θέατρα και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, τον Καναδά, τη Νέα Υόρκη και την Σαγκάη. Έχει ιδρύσει και είναι υπεύθυνη παραγωγής και καλλιτεχνικού προγραμματισμού του οργανισμού «Between the Seas» από το 2010 και του χώρου τέχνης «1927" στην Αθήνα από το 2019.

H Ελιάν Ρουμιέ γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται κατά το ήμισυ από τη Συρία. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό σε Γερμανία, Βέλγιο κι Ελλάδα. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ ως χορογράφος έχει παρουσιάσει δουλειές της σε διεθνή, και μη, καλλιτεχνικά φεστιβάλ. Το φθινόπωρο του 2022 βραβεύτηκε από την «ARTWORKS» ως Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti