Μαθητές από Γερμανία και Ολλανδία στο Γεράκι

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 13:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθητές από Γερμανία και Ολλανδία  στο Γεράκι

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου υποδέχθηκε 19 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς από τα σχολεία RGO Middelharnis (Ολλανδία) και Gymnasium Europasportpark Berlin (Γερμανία) στο πλαισίου του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας Erasmus+ που συμμετέχει το σχολείο με τίτλο «Αστικές και αγροτικές περιοχές – διαφορετικές και συγχρόνως όμοιες: Ανταλλαγή καλών, βιώσιμων πρακτικών και οικοδόμηση οικολογικών δυνατών δεσμών».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα ευρωπαϊκά σχολεία Gymnasium am Europasportpark, Βερολίνου Γερμανίας και το RGO College, από το Middelharnis της Ολλανδίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανταλλαγή βιώσιμων πρακτικών, ωφέλιμων προς το περιβάλλον, μεταξύ των μαθητών της κάθε χώρας, μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες, επισκέψεις και εργαστήρια. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του Γερακίου είχαν επισκεφθεί το διάστημα 9-15 Οκτωβρίου το Βερολίνο, ένα ταξίδι-εμπειρία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν. Επίσης, πραγματοποίησαν και άλλη μια επίσκεψη στο σχολείο Middelharnis της Ολλανδίας στις 12-18 Μαρτίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μαθήματα και σεμινάρια που πραγματοποιούνταν στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ τα απογεύματα επισκέπτονταν σημαντικά αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία κ.α., προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία της κάθε χώρας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. 

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί και η συνεργασία των παιδιών με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά την οποία αντάλλαξαν ιδέες, πληροφορίες και ανέπτυξαν σφαιρική άποψη για διάφορα θέματα που τους απασχολούν. 

Το πρόγραμμα, λοιπόν, «επισφραγίζεται» με την επίσκεψη των ευρωπαίων μαθητών στην περιοχή του Γερακίου. Την πρώτη μέρα είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το χωριό, αλλά και να επισκεφθούν τις βυζαντινές εκκλησίες του. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διαμονή τους θα συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και εκτός, προκειμένου να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και όχι μόνο.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti