Μια φορά κι έναν καιρό η ζωή μας στο χωριό

Η τέχνη του αμπελιού ξεδιπλώνεται στη Βαμβακού

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 16:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια φορά κι έναν καιρό η ζωή μας στο χωριό

Λαογραφία, αναβίωση εθίμων και τοπικών παραδόσεων και η ζωή στην ύπαιθρο αποκαλύπτονται στους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς, μέσα από μία βιωματική προσέγγιση-εργαστήρι, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μμ στο σχολείο του χωριού.

Οι μικροί διδάσκονται από τη σοφία των ανθρώπων της υπαίθρου και εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους εμπνεόμενοι από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, τα οποία ανακαλύπτουν με την επίσκεψη σε χώρους και σε πρόσωπα του χωριού, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και θρύλων, παραδοσιακά παιχνίδια, χορούς και κατασκευές.

«Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα φτάνουν τα παιδιά! Η κυρά Μαριώ δεν μπόρεσε να πιάσει τα σταφύλια, τα παιδιά όμως θα τρυγήσουν τους καρπούς του αμπελιού και θα μάθουν για την πανάρχαια τέχνη του αμπελουργού, ενώ θα φτιάξουν κρασί από όνειρα και χρώματα», αναφέρουν οι διοργανωτές της «Vamvakou Revival».

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 12 ετών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν κράτηση θέσης στέλνοντας τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σημειώνεται ότι το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti